Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Ben jij een professional met ervaring binnen de gezondheidszorg of de welzijnssector en wil je je kennis en vaardigheden doorgeven aan vmbo-leerlingen en mbo-studenten? Dan is de deeltijdopleiding Leraar Gezondheidszorg en Welzijn iets voor jou. Als leraar gezondheidszorg en welzijn leer je hoe je jongeren coacht en begeleidt bij hun leerproces in de sectoren zorg, welzijn en dienstverlening.

16 april 2024
Bezoek de open dag

Bachelor Leraar Gezondheidszorg en Welzijn deeltijd

Begin jij na de zomer met Leraar Gezondheidszorg en Welzijn deeltijd? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.

Ga naar Start Opleiding

Dit ga je doen

De deeltijdopleiding Leraar Gezondheidszorg en Welzijn biedt je alles wat je nodig hebt op het gebied van vakkennis, vakdidactiek en de voorbereiding op het beroep van leraar. Je kunt deze opleiding versneld volgen.

Studenten in overleg
Jaar 1

Je start jaar 1 met een mix van theorievakken en praktijkvaardigheden. Je maakt kennis met onder andere anatomie, skills voeding en onderwijskundige vakken. In februari start je met je stage.

Jaar 2

In jaar 2 loop je het hele jaar stage op een school. Je verdiept je vakkennis over bijvoorbeeld ontwikkelingspsychologie en voedingsleer. Daarnaast verbreed je jouw kennis over lesgeven, zowel in theorie als in vaardigheden.

Jaar 3

In jaar 3 volg je een langere stage waarin je groeit in zelfstandig lesgeven. Je volgt in het 2e semester een minor (keuzeprogramma). Het vak Onderzoeksvaardigheden en een assessment bereiden je voor op jaar 4.

Jaar 4

In jaar 4 volg je een Leraar in Opleiding (LiO)-stage en het afstudeerprogramma. Je rond de opleiding af met vakken zoals Sociologie en Ethiek, een assessment, een praktijkonderzoek en een kennistoets.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je wordt tot deze opleiding toegelaten met een havo-, vwo- of mbo 4-diploma. Heb je al een bachelor in de zorg en/of welzijn behaald op hbo- of universitair niveau? Dan kun je een versneld programma volgen.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

Bij een volledig programma heb je circa 10 contacturen per week. Daarnaast werk je 15-20 uur aan projecten, opdrachten en de voorbereiding van lessen en tentamens.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met extra kosten voor boeken, readers en vakmaterialen van ongeveer € 600 per jaar.

Lees meer over studiekosten

Waarom Leraar Gezondheidszorg en Welzijn deeltijd?

Student tijdens college
  • Het ene moment geef je kookles aan een klas vmbo-leerlingen. Het andere moment geef je uitleg over de verzorging van kinderen.
  • Naast veel vakkennis doe je ook didactische en pedagogische kennis op. Kennis die je direct leert toepassen tijdens beroepsopdrachten en stages.
  • Als leraar gezondheidszorg en welzijn heb je reële baankansen en impact op volgende generaties.
  • Je krijgt te maken met een grote diversiteit aan leerlingen en ouders en werkt samen met andere professionals en instellingen.
  • Deze opleiding biedt de mogelijkheid om de studie versneld te volgen, afhankelijk van eerder gevolgde opleidingen, werkervaring en de tijd die je investeert.

Voor wie?

Student in actie
  • Je hebt interesse in gezondheid en welzijn.
  • Je hebt belangstelling in verzorging en leefstijl.
  • Je wil graag direct impact hebben op jongeren.