Lerarenopleidingen Stagebureau

Leren in de beroepspraktijk is een belangrijk uitgangspunt van studeren aan de HvA. Studenten lopen meteen in het eerste jaar stage. Om dit mogelijk te maken heeft de HvA voor de lerarenopleidingen een vast samenwerkingsverband met scholen en in Amsterdam.

Samen opleiden

De lerarenopleidingen van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) leiden toekomstige leraren op tot hooggekwalificeerde professionals voor het onderwijs in de urban context. Onze opleiders halen het beste uit elke student en onze afgestudeerden halen het beste uit elk kind en iedere jongere. Dat opleiden doen wij in nauwe samenwerking met een groot aantal scholen voor voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.

De HvA heeft een vast samenwerkingsverband met zeventien opleidingsscholen.(samenwerkingsverbanden), waarin in totaal ongeveer 120 schoollocaties participeren. Deze samenwerking is zeer succesvol en daar zijn we trots op.

Voor het melden en vinden van stageplekken gebruiken de lerarenopleidingen Centuri . Hier plaatsen scholen vacatures en zoeken studenten naar geschikte stageplaatsen op opleidingsscholen.

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 3 juni 2024