Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

De inzichten in hoe je jonge en oudere kinderen het beste begeleidt in hun ontwikkeling veranderen voortdurend. Net als de wereld waarin ze opgroeien. Als dit je boeit en je jouw kennis hierover wilt overdragen aan anderen, dan is de Kopopleiding Leraar Pedagogiek iets voor jou. Met deze praktijkgerichte lerarenopleiding kun je binnen één jaar de tweedegraadsbevoegdheid behalen.

Schrijf je in
Bachelor Kopopleiding Leraar Pedagogiek voltijd

Begin jij na de zomer met de Kopopleiding Leraar Pedagogiek? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.

Ga naar Start Opleiding

Dit ga je doen

De Kopopleiding Leraar Pedagogiek richt zich sterk op de praktijk. Je start met een korte oriëntatie op een Regionaal Opleidingscentrum (ROC) – bij voorkeur op een afdeling Zorg en Welzijn – of een vmbo. In de tweede helft van het jaar verzorg je zelf onderwijs.

Studenten achter hun laptop tijdens een college
Jaar 1

De Kopopleiding Leraar Pedagogiek duurt één jaar. Je volgt trainingen over het neerzetten van een veilig klassenklimaat, het ontwikkelen van een onderzoekende en innovatieve houding en het coachen van jongeren binnen het onderwijs.

Je loopt het hele jaar stage in het (v)mbo. In het tweede semester loop je je LiO-stage waarbij je zelfstandig voor de klas staat. Je rondt de opleiding af met een eindassessment.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Hbo- of wo-bachelor

Je bent toelaatbaar met de hbo-bachelor Pedagogiek of Sociaal Pedagogische Hulpverlening, de hbo-master Pedagogiek, de wo-bachelor Pedagogische Wetenschappen en Social Work (specialisatie jeugd).

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

Bij een volledig programma heb je circa 8 contacturen per week. Daarnaast werk je 8-12 uur per week aan projecten, opdrachten en het voorbereiden van lessen en tentamens.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met extra kosten voor boeken, readers en vakmaterialen van ongeveer € 300 per jaar.

Lees meer over studiekosten

Waarom de Kopopleiding Leraar Pedagogiek?

Docent geeft een college
  • Een praktijkgerichte lerarenopleiding waarmee je binnen één jaar je tweedegraads bevoegdheid kunt behalen.
  • Met je diploma kun je lesgeven in het beroepsonderwijs, met name in het mbo.
  • Als leraar pedagogiek heb je goede baankansen en impact op volgende generaties.
  • Je krijgt te maken met een grote diversiteit aan leerlingen en ouders en werkt samen met andere professionals en instellingen.

Voor wie?

Student tijdens een college
  • Je hebt interesse in opvoeden, leren en opgroeien.
  • Je hebt interesse in sociaal, cultureel en maatschappelijk werk.
  • Je wilt graag direct impact hebben op jongeren.