Hogeschool van Amsterdam

Haal meer uit je opleiding

Voeding en Diëtetiek

Naast het gewone studieprogramma krijg je bij Voeding en Diëtetiek alle vrijheid om meer uit je studie te halen. Met een studie of stage in het buitenland bijvoorbeeld. Maar ook met een minor, minorstage of Honours Modules. Net wat het beste bij jouw toekomstplannen past.

Tess: afgestudeerd - Voeding en Diëtetiek

In mijn derde jaar kreeg ik de kans om een semester te studeren aan de Metropolitan University College in Kopenhagen.

Lees verder

Studie of stage in het buitenland

De opleiding Voeding en Diëtetiek heeft uitwisselingscontracten met verschillende hogescholen en universiteiten in het buitenland. Daardoor kun je in het derde jaar je minor volgen in bijvoorbeeld Engeland, Denemarken, Polen of Australië. Je studeert en woont dan een semester in het land van je keuze.

In het buitenland stage lopen en afstuderen kan ook. Je mag deze zelf uitzoeken, dus er is heel veel mogelijk. Denk aan een derdejaars minorstage in Suriname of afstuderen in Spanje.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook buitenlandse studenten die Engelstalige onderdelen bij Voeding en Diëtetiek volgen. De opleiding heeft dan ook een sterk internationaal karakter.

Honours Modules

Met een Honours Module voeg je extra waarde toe aan je studie. De lat ligt hoog, maar je krijgt de kans om je talenten nog verder te ontwikkelen. Je volgt een of meer modules naast je gewone studieprogramma. Hiervoor hoef je geen extra collegegeld te betalen.

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 6 november 2020