Studieprogramma

De voltijdopleiding Pedagogiek duurt vier jaar en combineert kennis en praktijkervaring. Vanaf het eerste jaar ga je meteen aan de slag in de praktijk. Die focus op de praktijk kom je vervolgens elk studiejaar weer tegen.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Bachelor Pedagogiek voltijd: de opleiding

Jaar 1

In jaar één, het propedeusejaar, oriënteer je je breed op het beroep van pedagoog. Zo ontdek je of dit beroep bij je past. Je leert verschillende werkvelden en verschillende doelgroepen in de grote stad kennen. Elk blok staat in de beroepsopdracht een kerntaak van de pedagoog centraal. Daarnaast volg je kennisvakken als Pedagogiek en Ontwikkelingspsychologie en trainingen als Communicatie en Spel en Systeemgericht werken. Je gaat stagelopen in het pedagogische werkveld en krijgt studieloopbaanbegeleiding in de regiegroep.

Ben je benieuwd naar het volledige studieprogramma? In de studiegids vind je uitgebreide informatie over jaar 1, 2, 3 en 4.

Moïra Paula - Student Pedagogiek

De colleges sluiten goed aan bij de actuele problematiek en zijn specifiek. Dat maakt het extra interessant.

Lees verder

Studie in cijfers

Een goede voorbereiding op je studiekeuze is belangrijk. Het schema 'Studie in cijfers' helpt je om een passende en objectieve keuze te maken. Waar mogelijk vind je naast het cijfer van de HvA-opleiding ook de landelijke score. Zo krijg je op een snelle en herkenbare manier een beeld van de opleiding. Voor meer informatie: zie de toelichting (pdf).

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 10 februari 2022