Pedagogiek

Bachelor, deeltijd

Wat is het beste pedagogische klimaat op een kinderdagverblijf? Hoe begeleid je een kind met ADHD of autisme? Hoe zet je een cursus op voor ouders met lastige pubers? Hoe begeleid je de kinderen bij een complexe echtscheiding van de ouders? Tijdens de opleiding Pedagogiek leer je hoe je deze vragen en problemen aanpakt.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Bachelor Pedagogiek deeltijd: iets voor jou?

Wat houdt de opleiding in?

De opleiding Pedagogiek is sterk praktijkgericht en steunt op een stevige theoretische basis. De opleiding werkt met beroepstaken die gebaseerd zijn op de kerntaken van een hbo-pedagoog.

Bekijk het studieprogramma van Pedagogiek deeltijd

Wat zijn jouw carrièremogelijkheden na de opleiding?

Als afgestudeerd hbo-pedagoog kun je werken in adviserende en begeleidende functies in de jeugdzorg, pedagogisch preventiewerk en voorlichting, kinderopvang en opvoedingsondersteuning.

Bekijk de beroepsmogelijkheden van Pedagogiek deeltijd

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een diploma havo, vwo of mbo-4. In alle gevallen bepaalt de examencommissie van de opleiding per individu of er sprake kan zijn van vrijstelling voor een vak.

Bekijk de toelatingsprocedure van Pedagogiek deeltijd

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Wil je in september 2021 met je opleiding beginnen, schrijf je dan vanaf 1 oktober 2020 in aan de hand van het stappenplan. Doe je verzoek tot inschrijving uiterlijk op 31 augustus 2021. Na aanmelding in Studielink meld je je aan voor een intake.

Bekijk de inschrijfprocedure van Pedagogiek deeltijd
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding