Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

De dag van een pedagoog is nooit hetzelfde. Wil jij graag echt iets betekenen voor een ander en ben je geïnteresseerd in de ontwikkeling van kinderen en jongeren en het ondersteunen van opvoeders? Dan is de vierjarige deeltijdopleiding Pedagogiek iets voor jou. Je studeert af in het profiel jeugd, wat de mogelijkheid biedt tot een beroepsregistratie bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugdzorg (SKJ).

Schrijf je in
Bachelor Pedagogiek deeltijd: Iets voor jou?

Begin jij na de zomer met Pedagogiek deeltijd? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.

Ga naar Start Opleiidng

Dit ga je doen

De deeltijdopleiding Pedagogiek is sterk praktijkgericht en steunt op een stevige theoretische basis. De opleiding werkt met beroepstaken die gebaseerd zijn op de kerntaken van een hbo-pedagoog.

Bachelor Pedagogiek deeltijd: De opleiding
Jaar 1

In jaar één oriënteer je je breed op het beroep van pedagoog. Elk blok werk je aan een beroepsopdracht. Ook volg je kennisvakken en vaardigheidstrainingen. Je loopt stage in het pedagogische werkveld en krijgt studieloopbaanbegeleiding.

Jaar 2

In jaar twee richt je je zowel binnen de beroepsopdrachten, vaardigheidstrainingen en hoorcolleges als binnen de stage op de meer complexe opvoedsituaties. Je kiest zelf een stage voor 8 uur per week.

Jaar 3

In jaar drie start je met je minor (een keuzeprogramma van een half jaar) gevolgd door je jaarstage van 28 uur. Je hebt naast de stage een lesdag waarbij je verplichte beroepsopdrachten en keuzevakken volgt. En supervisiebijeenkomsten die je ondersteunen bij het uitvoeren van je stage.

Jaar 4

In jaar vier rond je je jaarstage af en werk je tijdens het tweede halve jaar aan je afstudeeropdracht. Hierbij ontwikkel je een innovatief beroepsproduct voor de praktijk.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je wordt tot deze opleiding toegelaten met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. In alle gevallen bepaalt de examencommissie van de opleiding per individu of er sprake kan zijn van vrijstelling voor een vak.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

Bij een volledig programma heb je circa 10 contacturen per week. Daarnaast werk je 15-20 uur aan projecten, opdrachten en het voorbereiden van lessen en tentamens.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld moet je rekening houden met kosten voor boeken, readers en vakbenodigdheden van ongeveer € 600 per jaar.

Lees meer over studiekosten

Waarom Pedagogiek deeltijd aan de HvA?

Lerares met leerling
  • Als pedagoog zoek je graag oplossingen voor problemen waar kinderen of jongeren mee moeten dealen, hoe klein of groot ook. En je laat je daarbij niet snel uit het veld slaan.
  • De opleiding is zeer praktijkgericht én geeft je een stevige theoretische basis. De kennis die je opdoet, kun je direct toepassen tijdens beroepsopdrachten en stages.
  • Als afgestudeerd hbo-pedagoog kun je op verschillende plekken aan de slag en heb je goede baankansen.

Voor wie?

Lerares met leerling
  • Je hebt interesse in opvoeden, leren en ontwikkeling.
  • Je hebt interesse in sociaal, cultureel en maatschappelijk werk.
  • Je wilt graag direct impact hebben op jongeren.