Hogeschool van Amsterdam

Toelatingseisen

Master Urban Management

Om deel te nemen aan deze master heeft u een afgeronde bacheloropleiding op hbo- of universitair niveau. Daarnaast heeft u minimaal drie jaar relevante werkervaring.* De master is praktijkgericht, daarom is het van belang dat u een werkomgeving heeft waar u de opgedane kennis en vaardigheden direct kunt toepassen.

Opleiding

Er zijn veel bacheloropleidingen die aansluiten op het brede werkveld van de stedelijke professional, zoals bestuurskunde, planologie, bouwkunde, social work, toegepaste psychologie en andere.

Werkervaring

De inhoud van de master is gericht op stedelijke professionals met ten minste drie jaar werkervaring rondom de aanpak van complexe vraagstukken in een grootstedelijke omgeving.

Werkplek

U bent in uw werk betrokken bij de aanpak vancomplexe vraagstukken in een grootstedelijke omgeving,, bijvoorbeeld als gebiedscoördinator bij een gemeente, beleidsmedewerker bij een woningcorporatie of manager MVO bij een commerciële organisatie. De master is zowel geschikt voor zelfstandigen als voor professionals in dienstverband.

Als u aan de toelatingseisen voldoet, kunt u zich aanmelden voor een toelatingsgesprek.​

* Vijf plekken beschikbaar voor bachelorstudenten

In studiejaar 2021-2022 zetten we de pilot ‘Doorstromen ba-studenten’ voort, waarbij maximaal 5 excellente studenten kunnen instromen in de master, ook als zij niet over de gevraagde 3 jaar werkervaring beschikken. Studeer je af in een relevante bachelor (bijvoorbeeld Bestuurskunde, Toegepaste Psychologie of Social Work) en heb je excellente studieresultaten behaald? Bekijk de voorwaarden en kom naar de informatiebijeenkomst.

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 1 september 2020