Hogeschool van Amsterdam

Kopopleiding Leraar Pedagogiek

Bachelor, voltijd

De inzichten in hoe jonge en oudere kinderen begeleid kunnen worden in hun ontwikkeling veranderen voortdurend. Net als de wereld waarin ze opgroeien. Als dit je boeit en je je kennis hierover wilt overdragen aan anderen, dan is lesgeven misschien iets voor jou. Heb je een relevante hbo- of wo-bachelor, dan kun je kiezen om de kopopleiding Leraar Pedagogiek te volgen. Dit is een praktijkgerichte lerarenopleiding die het mogelijk maakt om binnen één jaar de tweedegraads bevoegdheid te behalen. Met deze bevoegdheid kun je lesgeven in het beroepsonderwijs, met name in het mbo.

De kopopleiding Leraar Pedagogiek bestaat bijna in zijn geheel uit voorbereiding op het leraarschap. Met de juiste vooropleiding kun je je in één jaar pedagogisch en didactisch scholen. De opleiding is sterk gericht op de praktijk. Je start met een korte oriëntatie op een Regionaal Opleidingscentrum (ROC) – bij voorkeur op een afdeling Zorg en Welzijn – en al snel begin je ondersteunende taken uit te voeren. In de tweede helft van het jaar verzorg je zelf onderwijs.

Lees meer

Nadat je de opleiding succesvol hebt afgerond, ben je bevoegd om les te geven op het mbo.

Lees meer

Je bent toelaatbaar tot de kopopleiding Leraar Pedagogiek tweedegraads als je in het bezit bent van een van de volgende diploma’s: • hbo-bachelor Pedagogiek • hbo-bachelor Sociaal Pedagogische Hulpverlening • hbo-master Pedagogiek • wo-bachelor Pedagogische Wetenschappen • Social Work (specialisatie jeugd) Deze kopopleiding is niet toegankelijk voor personen met een buitenlands diploma.

Lees meer

Wil je in september 2020 met je opleiding beginnen, schrijf je dan vanaf 10 oktober 2019 in aan de hand van het stappenplan. Doe je verzoek tot inschrijving uiterlijk op 31 augustus 2020. Om je definitief in te kunnen schrijven heb je toestemming nodig van de Examencommissie.

Lees meer
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding