Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma - jaar 4

Human Resource Management

Jaar 4

Het vierde jaar is het jaar waarin je afstudeert. Je gaat in het eerste semester van jaar 4 aan de slag binnen consultancybureau Peperclip met HR-adviesopdrachten van bedrijven, HR-data en Teamontwikkeling & interventies. Deze opdrachten haal je zelf binnen bij externe opdrachtgevers en je voert ze in een klein adviesteam uit. Door deze ervaringen leer je als een professional te handelen, rekening te houden met de belangen van diverse partijen, praktijkonderzoek te doen en daarover advies te geven.

Bij Teamontwikkeling & interventies voer je als duo een diagnose uit in een eerstejaars projectgroep waarna je vervolgens een interventie doet om de samenwerking te optimaliseren. Het HR-dataprogramma is een simulatie binnen een consultancy-omgeving waar je je kennis over data loslaat op HR-vraagstukken en uiteindelijk je bevindingen in een gesprek met de opdrachtgever toelicht.

In het tweede semester sluit je je opleiding af met een afstudeeropdracht. Samen met een medestudent doe je onderzoek naar een HRM-probleem in een organisatie. Op basis daarvan geef je advies. Voorbeelden van recente afstudeeropdrachten: advies geven aan een cateraar over hoe deze het grote verloop van personeel tegen kan gaan of advies geven aan een ICT-bedrijf over hoe zij hun medewerkers kunnen stimuleren zich te blijven bijscholen, bijvoorbeeld door het inrichten van een interne opleidingsacademie.

Lees meer over het programma in de studiegids.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 28 april 2019