Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

HBO-ICT

Op deze pagina vind je alle informatie over de aanmeldprocedure en de studiekeuzecheck van de opleiding HBO-ICT. Vanwege het coronavirus zal het dit jaar anders gaan dan normaal. We lichten toe waarom we onderdelen anders doen en hoe dat aansluit bij hoe wij werken bij HBO-ICT.

Voor studiejaar 2022-2023 kun je je vanaf 1 oktober 2021 tot uiterlijk 1 mei 2022 inschrijven aan de hand van het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

CROHO-naam

De officiële naam waaronder de leerroutes Business IT & Management, Game Development, Software Engineering, Cyber Security en Technische Informatica bekend zijn bij DUO is HBO-ICT. Dit is de zogeheten CROHO-naam (code 30020). Tijdens de studiekeuzecheck maak je je definitieve keuze voor een van de leerroutes (Let op: Cyber Security heet in Studielink nog System and Network Engineering). Kijk voor meer informatie over CROHO-benamingen en accreditatie op nvao.nl (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie).

Voor HBO-ICT bestaat de studiekeuzecheck uit een online programmeeropdracht. Via de e-mail ontvang je een link naar deze opdracht.

Meer informatie volgt.

Ter voorbereiding op de studiekeuzecheck vul je tijdens je inschrijving in Studielink een online vragenlijst in. Je schrijft je in voor een datum waarop je de informatie voor de online opdracht wil ontvangen. Op de datum waarvoor je je inschrijft ontvang je een link naar de programmeeropdracht die je uiterlijk een week daarna ingeleverd moet hebben. Specifieke programmeerkennis is hiervoor niet vereist. De programmeeropdracht kost je ongeveer vier uur.

Na de studiekeuzecheck krijg je een studiekeuzeadvies. Dit advies is gebaseerd op de programmeeropdracht. Binnen twee weken na de Studiekeuzecheck krijg je via de mail een studiekeuzeadvies.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 6 augustus 2021