Hogeschool van Amsterdam

Studiekosten

Ergotherapie

Op deze pagina vind je meer informatie over het collegegeld, het studievoorschot en de overige studiekosten voor de opleiding Ergotherapie.

Collegegeld

Iedereen die in het studiejaar 2021-2022 studeert, betaalt minder collegegeld dan gebruikelijk vanwege de coronapandemie. De tarieven zijn voor dit studiejaar ongeveer de helft van het normale tarief, dat vanaf studiejaar 2022-2023 weer zal gelden.

De collegegeldtarieven worden ieder jaar opnieuw vastgesteld. Het wettelijk collegegeldtarief voor studiejaar 2021-2022 bedraagt € 1.084. Dit bedrag kan afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden verschillen. Check daarom ook de collegegeldmeter .

Studenten die nog niet eerder hebben gestudeerd aan een hogeschool of universiteit, betalen vanaf studiejaar 2021-2022 € 542 voor het eerste collegejaar (in plaats van € 1.084). Voldoe jij aan de voorwaarden? Bekijk ze op de website van de Rijksoverheid .

OVERIGE KOSTEN

Naast het collegegeld moet je rekening houden met studiekosten voor boeken, het printen van studiehandleidingen en benodigdheden voor (creatieve) activiteiten en werkvormen. De totale kosten hiervan bedragen ongeveer €1000,- in de propedeuse, €100,- in het tweede jaar en €100,- in zowel het derde als het vierde jaar. Daarnaast kunnen er reis- en verblijfkosten verbonden zijn aan het volgen van je stages. Studenten in het tweede, derde en vierde jaar wordt tevens geadviseerd aspirant-lid te worden van de beroepsvereniging Ergotherapie Nederland (ongeveer € 100,- per jaar).

WAT KOST STUDEREN?

Behalve collegegeld en vakbenodigdheden, moet je rekening houden met kosten voor bijvoorbeeld levensonderhoud en verzekeringen. Wil je weten met welke overige kosten je als student rekening moeten houden? Lees hiervoor het Nibud Studentonderzoek .

Studievoorschot

Om je studie te financieren, kun je een lening afsluiten bij de Rijksoverheid. Kijk voor meer informatie over dit studievoorschot op de website van DUO .

Adres DUO-servicekantoor:
Ottho Heldringstraat 5, 1066 AZ, Amsterdam.
Open op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 26 augustus 2020