Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Commerciële Economie 3-jarig traject

Vanwege het coronavirus zijn er geen studiekeuzecheckbijeenkomsten op school. Je maakt de studiekeuzecheck volledig online.

Schrijf je uiterlijk op 1 mei 2021 in voor studiejaar 2021-2022. Gebruik hiervoor het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

CROHO-naam

De officiële naam van de opleiding bij DUO is Commerciële Economie. Dit is de zogeheten CROHO-naam (code 34402). Kijk voor meer informatie over CROHO-benamingen en de accreditatie van Commerciële Economie op nvao.nl (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie).

Hoe meld ik me aan voor mijn studiekeuzecheck?

Nadat je een inschrijfverzoek hebt ingediend in Studielink, ontvang je binnen 48 uur een e-mail met uitnodiging voor deelname aan de studiekeuzecheck. De uitnodiging verwijst je door naar een datumprikker. Kies in de datumprikker een datum voor je online bijeenkomst (zie onder Waar bestaat mijn studiekeuzecheck uit?). Drie weken voor de online bijeenkomst, ontvang je een e-mail met inloggegevens voor de online cursus.

Heb je een inschrijfverzoek in Studielink gedaan maar zie je geen uitnodiging in je inbox? Check ook je spambox. Soms belandt een e-mail van de HvA in je spamfolder.

Waar bestaat mijn studiekeuzecheck uit?

De studiekeuzecheck bestaat uit:

  1. een verplichte online cursus

In de verplichte online cursus maak je kennis met de belangrijkste vakken van de opleiding Commerciële Economie 3-jarig traject. Zo test je of Commerciële Economie 3-jarig traject de beste opleiding voor jou is.

Je exacte deadline staat in de cursus vermeld. Je bent ongeveer 4 uur met de online cursus bezig. Voorwaarde aan de online activiteit: je hebt de online cursus voor de deadline volledig afgerond.

  1. een online bijeenkomst

Heb je de online cursus tijdig en volledig afgerond? Dan wordt je per e-mail uitgenodigd voor een online bijeenkomst.

Hoe volg ik de online bijeenkomst?
Je volgt de online bijeenkomst in een virtual classroom.

Wanneer is mijn online bijeenkomst?
De online bijeenkomst vindt plaats op de dag die je zelf kiest tijdens je aanmelding voor de studiekeuzecheck. De online bijeenkomst start om 15.00 uur en duurt ongeveer 1 uur.

Wat ga ik doen tijdens de online bijeenkomst?
Het programma van de online bijeenkomst bestaat onder andere uit:

  • Een welkomstwoord door de teamleider van het eerste jaar
  • Een online Q&A sessie met een student die je al vragen beantwoordt en over de opleiding vertelt
  • Informatie over de introductieweek eind augustus 2020

Waarom is er een online bijeenkomst?
De online bijeenkomst geeft je de gelegenheid kennis te maken met docenten en medestudenten. Ook geeft de online bijeenkomst je een nog beter beeld van de inhoud van de opleiding en de huiswerkbelasting.

Studiekeuzeadvies

Nadat je de verplichte online cursus hebt afgerond, krijg je binnen 2 weken per e-mail een studiekeuzeadvies.

Het studiekeuzeadvies bestaat uit de resultaten van de toetsen in de online cursus. Het studiekeuzeadvies is niet bindend, maar maakt het voor jou en de opleiding mogelijk om nog één keer te checken of je voor de juiste studie hebt gekozen.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 26 augustus 2020