Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Wil jij de wensen en behoeften van klanten vertalen naar verkoop- en marketingactiviteiten? Onderzoek doen, plannen opstellen en bedenken hoe je een product of merk het beste onder de aandacht van de doelgroep brengt? Het 3-jarig traject van de opleiding Commerciële Economie leidt op tot een volwaardig hbo-diploma Commerciële Economie in 3 jaar tijd. (Het 3-jarig traject is geschikt voor vwo- en havo-studenten die minimaal gemiddeld een 8 staan. Lees voor meer informatie de toelatingseisen).

Schrijf je in
Bekijk de video waarin Brenda je alles vertelt over de opleiding Commerciële Economie 3-jarig traject aan de HvA.

Begin jij na de zomer met het driejarig traject van Commerciële Economie ? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.

Bekijk het hier

Dit ga je doen

Volg jij liever 3 jaar praktisch hbo-onderwijs dan theoretisch onderwijs aan de universiteit? Tijdens de opleiding is er volop aandacht voor praktijkervaring, ondernemerschap en internationalisering. Ook doe je aan loopbaanoriëntatie, zodat je weet wat je op de arbeidsmarkt kunt verwachten.

Jaar 1

In het 1e jaar staan 4 grote projecten centraal rondom de kernthema’s Onderzoek, Sales/Accountmanagement, Operationele Marketing en Ondernemen/Strategie. Voor elk kernthema krijg je intensieve en interactieve kennislessen en werkcolleges.

Jaar 2

In het 2e jaar loop je stage bij een bedrijf in Nederland of in het buitenland. Je werkt bijvoorbeeld aan een klanttevredenheidsonderzoek of een concurrentieanalyse. Tijdens je studie volg je een minor; een keuzeprogramma binnen de opleiding of daarbuiten. Met een minor verdiep of verbreed je je kennis.

Jaar 3

Het 3e jaar bestaat uit een regulier semester en een afstudeersemester waarin je werkt aan je afstudeeropdracht. Voor een bedrijf in binnen- of buitenland behandel je een marketingvraagstuk, doe je een doelgroepanalyse of maak je een communicatieplan. Je afstudeeropdracht is de kroon op je studie: hiermee solliciteer je straks naar je eerste baan.

Bekijk het studieprogramma

In 3 jaar een hbo-diploma

Als vwo'er leer je zelfstandig werken, studeer je in een hoog tempo en ga je tijdens lessen snel de diepte in. Deze vaardigheden komen goed van pas als je daarna kiest voor een 3-jarig traject in het hbo. Je werkt hard waardoor je in kortere tijd meer lesstof behandelt. Na het succesvol afronden van het 3-jarig traject bezit je een volwaardig hbo-diploma.

Toelatingseisen

Havo, vwo

Je wordt tot deze opleiding toegelaten met een vwo-diploma of met een havo-diploma met een gemiddeld eindcijfer van 8 hoger. Daarnaast gelden voor deze opleiding extra eisen.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

Bij deze opleiding heb je minimaal 16 contacturen per week in het 1e studiejaar. Daarnaast besteed je ongeveer 24 uur alleen of met medestudenten aan projecten en onderzoek, maak je opdrachten en bereid je je voor op lessen en tentamens.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en andere kosten

Houd naast het collegegeld rekening met extra kosten voor boeken, readers en vakmaterialen. De kosten in het 1e jaar liggen rond de € 400. Daarnaast heb je een eigen laptop of tablet nodig.

Lees meer over studiekosten

Waarom Commerciële Economie 3-jarig traject?

  • Je volgt een intensief persoonlijk traject.
  • Je werkt samen met gemotiveerde medestudenten.
  • Een nauw betrokken docententeam begeleidt je tijdens de opleiding.

Voor wie

  • Je bent analytisch en een harde werker
  • Je wilt commercieel werken met en voor klanten
  • Je bent sociaal en communicatief vaardig