Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Student aan het woord

Sarah El Ghoulbzouri - student Commerciële Economie

Foto Sarah el Ghoulbzouri

Hoe ervaart tweedejaarsstudente Sarah el Ghoulbzouri de opleiding CE-3-jarig traject? Wat vindt ze leuk en wat vindt ze lastig?

Praktijkgericht

Na het proberen van een universitaire opleiding, zag ik in dat ik toch echt een doener ben. Op het hbo leer je zaken vanuit de praktijk en dat is wat ik nodig heb en leuk vind. Daarom heb ik voor het CE 3-jarig traject gekozen. Ik vind het fijn dat ik een jaar studie bespaar, voor mij is dit ideaal. De studie bevalt tot nu toe erg goed. Het is goed te combineren met werk en vrije tijd. Ik had verwacht dat het tempo erg hoog lag, maar het valt me mee.

Colleges

De docenten zijn in een woord te beschrijven: top! De manier waarop les gegeven wordt, voelt niet als verplicht. Ik ga met plezier naar de les. Ik ben begonnen in een kleine klas en vervolgens zijn we samengevoegd. Doordat we klein zijn begonnen, hebben we elkaar goed leren kennen. Daarnaast is de afstand tussen docent en leerling klein waardoor de sfeer in de klas erg goed is. Vanuit het vwo heb ik geleerd om altijd verder te kijken dan de vraag en niet voor de voor de hand liggende antwoorden te gaan. Op het hbo is dat niet per se zo. Ik maak het mezelf soms te moeilijk.

Minor en stage

In het eerste jaar hebben we praktijkopdrachten en onderzoek uitgevoerd voor bedrijven, wat ik erg leerrijk vond. Dit jaar begin ik met een minor: ‘Live communicatie’ oftewel ‘eventmanagement.’ Het tweede semester loop ik een stage die hier op aansluit.

Toekomst

De studie voldoet zeker aan mijn verwachtingen. Ik doe nu iets wat ik leuk vind en weet nu welke richting ik later op wil. Dat is iets wat ik miste in mijn voorgaande studies. Ik wil graag in de PR werken in de organisatie van de evenementen.

Als tip wil ik graag meegeven: doe vooral aan het begin je best. Dan kan je aan het einde van het jaar achterover zitten, en niet omgekeerd!