Inschrijven en studiekeuzecheck

Biomedische Technologie

Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor studiejaar 2022-2023. De uiterste inschrijfdeadline was 1 mei. Voor studenten die huidig studiejaar bij een andere opleiding van de HvA of een andere instelling (hogeschool of universiteit) studeren en willen (of moeten) switchen, geldt een uitzondering. En ook als je je voor 1 mei al had ingeschreven voor een andere opleiding, maar na 1 mei je studiekeuze wijzigt, mag je je nog inschrijven tot uiterlijk 15 augustus. Meer informatie hierover vind je op de pagina hva.nl/inschrijven.

De officiële naam van de opleiding bij DUO is Biomedische Technologie. Dit is de zogeheten CROHO-naam (code: 35530). Kijk voor meer informatie over CROHO-benamingen en accreditatie op nvao.nl (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie).

Voor studiejaar 2022-2023 kun je je vanaf 1 oktober 2021 tot uiterlijk 1 mei 2022 inschrijven aan de hand van het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

Voor de studiekeuzecheck van Biomedische Technologie hoef je je niet voor te bereiden. Indien je op basis van je vooropleiding toelaatbaar bent, kun je zonder verdere voorbereiding deelnemen aan het SKC programma.

De studiekeuzecheck van Biomedische Technologie is er op gericht jou als toekomstige student een goed beeld te geven van wat onze opleiding inhoudt. Tijdens de studiekeuzecheck krijg je daarom een werkcollege en maak je in een groepje samen een opdracht. We vinden het belangrijk dat jij een realistisch beeld hebt van wat de opleiding inhoudt. Het is voor ons geen moment om te toetsen of je wel geschikt bent voor de opleiding.

Twee weken na je studiekeuzecheck ontvang je een studiekeuzeadvies. Ook geven we eventueel advies om je voor te bereiden op het startende collegejaar: bijvoorbeeld om je wiskunde nog wat bij te spijkeren. Het is tenslotte aan jou om te beslissen of je ervaring tijdens de studiekeuzecheck overeenkomt met je verwachtingen en of je de opleiding echt wilt doen.

Heb je na het lezen van de veelgestelde vragen toch nog een vraag? Stel je vraag dan aan het Onderwijsbureau via het digitaal loket.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 7 juli 2022