Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Bestuurskunde

Voor studiejaar 2022-2023 kun je je vanaf 1 oktober 2021 tot uiterlijk 1 mei 2022 inschrijven aan de hand van het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

CROHO-naam

De officiële naam van de opleiding bij DUO is Bestuurskunde/ Overheidsmanagement. Dit is de zogeheten CROHO-naam (code 34464). Kijk voor meer informatie over CROHO-benamingen en accreditatie op nvao.nl (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie).

Inhoud studiekeuzecheck

De studiekeuzecheck van de opleiding Bestuurskunde bestaat uit een online cursus die je thuis doorloopt. De cursus geeft je een indruk van de theorievakken en het projectmatig onderwijs van deze opleiding. De informatie uit de cursus pas je direct toe bij het maken van een aantal quizzen en een projectopdracht.

Nadat je een inschrijfverzoek hebt ingediend in Studielink, ontvang je vanaf half januari per e-mail een uitnodiging om je aan te melden voor de studiekeuzecheck. Je kiest een startdatum voor de online cursus.

Op de door jou gekozen startdatum ontvang je per e-mail een link naar de online cursus. Je hebt een week de tijd om de cursus te doen. Het doorlopen van de cursus en het maken van de opdracht kost ongeveer 1 uur.

De mails worden verstuurd naar het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven. Heb je geen berichten ontvangen? Check dan je spambox.

De data voor de studiekeuzecheck worden z.s.m. bekend gemaakt.

Na afronding van de online studiekeuzecheck ontvang je binnen twee weken per e-mail een studiekeuzeadvies. Je ontvangt een positief advies als je de online cursus met goed gevolg hebt afgerond.

Na het afronden van de cursus kun je deelnemen aan een online bijeenkomst om vragen te stellen.

Het studiekeuzeadvies is niet bindend, maar maakt het voor jou en de opleiding mogelijk om nog één keer te checken of je voor de juiste studie hebt gekozen. Kijk voor meer informatie over het studiekeuzeadvies op hva.nl/studiekeuzecheck.

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 2 september 2021