Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Aviation

De officiële naam van de opleiding bij DUO is Aviation. Dit is de zogeheten CROHO-naam (code 39225). Kijk voor meer informatie over CROHO-benamingen en accreditatie op nvao.nl (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie).

Voor studiejaar 2022-2023 kun je je vanaf 1 oktober 2021 tot uiterlijk 1 mei 2022 inschrijven aan de hand van het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

  • 3 maart
  • 24 maart
  • 2 juni
  • 16 juni
  • 23 juni
  • 7 juli

Tijd: De studiekeuzecheck duurt van 14:30 tot 17:00 uur.

Als je een inschrijfverzoek hebt ingediend, ontvang je half januari een e-mail met meer informatie over de studiekeuzecheck en de planner.

Via de planner kies je de datum waarop je het college volgt. Twee weken voor deze datum ontvang je je voorbereidende huiswerk. Deze opdracht dien je 1 dag voor de studiekeuzecheckdag ingeleverd te hebben. Na de studiekeuzecheckdag volg je nog twee online colleges en maak je een online tentamen. Houdt hier dus rekening mee tijdens het plannen.

Twee weken voor de door jou gekozen datum ontvang je informatie over de voorbereidende huiswerkopdracht. Je dient deze opdracht 1 dag voordat de studiekeuzecheck plaatsvindt ingeleverd te hebben.

Tijdens de studiekeuzcheck volg je een introductiecollege en bespreek je het gemaakte huiswerk. Ook krijg je een groepsgesprek waarin je verwachtingen van de opleiding besproken worden.

Twee weken na je studiekeuzecheck ontvang je een studiekeuzeadvies. Daarin geven we aan of de opleiding een passende keuze voor je is. Natuurlijk ga je ook nadenken of je ervaring tijdens de studiekeuzecheck overeenkomt met je verwachtingen en of je de opleiding echt wilt doen. Het advies is gebaseerd op de kwaliteit van het het gemaakte huiswerk en het resultaat van de toets over de colleges en het huiswerk.

Heb je na het lezen van de veelgestelde vragen toch nog een vraag? Stel je vraag dan aan het Onderwijsbureau via het digitaal loket.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 27 september 2021