Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Aviation

Studiekeuzecheck

De studiekeuzecheck is een verplicht onderdeel van de inschrijving voor het eerste jaar van elke voltijdopleiding en geldt voor alle aankomende studenten.

Data studiekeuzecheck 2023

De data voor de studiekeuzecheck worden begin 2023 bekend gemaakt op deze pagina. 

Plan je studiekeuzecheck

Als  je een inschrijfverzoek hebt ingediend, ontvang je half januari een e-mail met meer informatie over de studiekeuzecheck en de planner.  Via de planner kies je de datum waarop de studiekeuzecheck bij ons op locatie plaatsvindt. Twee weken voor deze datum ontvang je je voorbereidende huiswerk. Houd hier dus rekening mee tijdens het plannen.

Voorbereiding

Twee weken voor de door jou gekozen datum ontvang je informtie over de voorbereidende opdracht. Deze opdracht bestaat uit het bekijken van een aantal kennisclips.

De studiekeuzecheck

Tijdens de studiekeuzecheck vindt er een activiteit op locatie plaats. Ook het maken van een tentamen is onderdeel van de studiekeuzecheck. 

Studiekeuzeadvies

Twee weken na je studiekeuzecheck ontvang je een studiekeuzeadvies. Daarin geven we aan of de opleiding een passende keuze voor je is. Natuurlijk ga je ook nadenken of je ervaring tijdens de studiekeuzecheck overeenkomt met je verwachtingen en of je de opleiding echt wilt doen. Het advies is gebaseerd op de kwaliteit van het gemaakte huiswerk en het resultaat van de toets over de colleges en het huiswerk.

Contact

Heb je na het lezen van de veelgestelde vragen toch nog een vraag? Stel je vraag dan aan het Onderwijsbureau via het digitaal loket.