Hogeschool van Amsterdam
 

Bewegingsonderwijs voor 4- t/m 6-jarigen

Ben je op zoek naar nieuwe inzichten op het gebied van lesgeven? Of wil je jezelf graag ontwikkelen in het begeleiden van motorisch leren bij jonge kinderen? Dan vind je in de cursus Bewegingsonderwijs voor 4- t/m 6-jarigen precies wat je zoekt.

De cursus is een combinatie van verdiepende theorie en praktische oefeningen. Ook leer je kritisch naar je eigen handelen te kijken en helpen deelnemers elkaar met opbouwende feedback.

Voor wie

De cursus Bewegingsonderwijs voor 4- t/m 6-jarigen is bedoeld docenten Lichamelijke Opvoeding die werken met kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar.

Wat leer je

Na de Cursus Bewegingsonderwijs voor 4- t/m 6-jarigen:

  • heb je nieuwe inzichten op het gebied van lesgeven en leerprocessen
  • kun je deze inzichten vertalen naar de praktijk
  • heb je nieuwe vaardigheden in motorisch begeleiden
  • ben je beter in staat om talent te ontdekken
  • weet je hoe je je eigen handelen verantwoordt

Programma

De Cursus Bewegingsonderwijs voor 4- t/m 6-jarigen bestaat uit 3 bijeenkomsten van elk 3 uur. Hierin leer je hoe je lessen afstemt op het sportniveau van de kinderen. Ook ontdek je hoe je hierbij rekening houdt met het niveauverschil tussen leerlingen.

Daarnaast ga je aan de slag met het ontwerpen van bewegingssituaties. Je leert hoe je ervoor zorgt dat die aantrekkelijk en afwisselend zijn, maar ook veilig en uitvoerbaar. Verder pas je tijdens de bijeenkomsten diverse didactische werkvormen en (digitale) leermiddelen toe.

Aantal deelnemers

Minimaal 10, maximaal 25

Docenten

Ton de Ruijter

Ton de Ruijter is een specialist als het gaat om het bewegende kind. Al meer dan 40 jaar verdiept hij zich in de ontwikkeling van het jonge kind. Door zijn ervaring als docent Bewegingsonderwijs en werk als fysiotherapeut geeft Ton zijn lessen altijd extra diepgang.

Mathieu Voorthuijzen

Mathieu Voorthuijzen werkte ruim 10 jaar als gymdocent voordat hij aan de slag ging als docent Turnen, Vakdidactiek, Methodiek en Motorisch Remedial Teaching bij de ALO Amsterdam. Een bevlogen docent als het gaat om de motorische ontwikkeling van (jonge) kinderen en de verantwoordelijkheden die dat met zich meebrengt voor alle betrokkenen. Daarom ontwikkelde hij samen met Ton de Ruijter de cursus Bewegingsonderwijs voor 4- t/m 6-jarigen.

Cursusdata

Lesdag 1 donderdag 28 oktober 2021 18:30-21:30 uur
Lesdag 2 donderdag 11 november 2021 18:30-21:30 uur
Lesdag 3 donderdag 25 november 2021 18:30-21:30 uur

Deze cursus is ook in-company mogelijk. Neem contact op voor meer informatie.

Kosten

€ 400,- leden / € 450,- niet-leden

Contact

Wil je meer informatie over de cursus Bewegingsonderwijs voor 4- t/m 6-jarigen? Neem dan contact op met lo-inbeweging@hva.nl.

Gepubliceerd door  LO in Beweging 27 september 2021