Hogeschool van Amsterdam

Werkplekleren

Conferentie Samen opleiden

17 dec 2020 17:25 | Faculteit Onderwijs en Opvoeding

Dit jaar vieren we een jubileum: het is de 10e keer dat we de Conferentie Samen Opleiden organiseren. Daar zijn we trots op! We hopen dat je er ook in 2021 weer bij bent. We gaan noodgedwongen online. We hebben er om die reden voor gekozen om in week 4 op twee dagen een kort programma aan te bieden. Op 26 en 28 januari verzorgen we een ‘kort en krachtig’ middagprogramma met een keynote en één ronde workshops.

Thema

Het overkoepelende thema van de conferentie is, net als vorig jaar,‘Uitwisselen van best practices van opleidingsdidactiek. Op beide middagen staat een ander belangrijk aspect van opleiden centraal.

Op dinsdag 26 januari is het thema: Professionaliseren. De keynote wordt verzorgd door Sebastiaan Donszelmann. Op donderdag 28 januari is het thema: Verbinden van Theorie, Praktijk en de Persoon van de leraar. Dit thema wordt uitgediept in de keynote van Fred Korthagen. Beide middagen wordt het thema verder uitgewerkt in een zorgvuldige selectie van workshops. Verschillende gewaardeerde collega’s van opleidingsinstituten en scholen grijpen de kans om verschillende onderwerpen rond het hoofdthema te presenteren en te bespreken. Via het aanmeldformulier kan je je voorkeuren opgeven.