Hogeschool van Amsterdam

Werkplekleren

Evaluatie stagemarkt en lunchbijeenkomst

Door Jasper Hooimeijer Coördinator werkplekleren Voorzitter expertisegroep werkplekleren

17 dec 2019 00:00 | Faculteit Onderwijs en Opvoeding

Op 10 mei 2019 hebben we op de HvA voor het eerst een lunchbijeenkomst georganiseerd voor de scholen die op de stagemarkt komen. Aanleiding voor deze lunch was om met elkaar te brainstormen over mogelijke oplossingen voor de teruglopende studentenaantallen op de stagemarkt. Naast dit vraagstuk hebben we ook gevraagd welke verwachtingen er zijn voor 1e jaarstudenten die naar de markt komen en naar hoe we als scholen meer van en met elkaar kunnen leren.

Het belangrijkste punt was dat we meer gebruik moeten maken van nieuwe/sociale media in het aanbieden van stages voor de studenten. Ook moet er een gevoel van noodzaak onder de studenten gecreëerd worden.  Saillant detail was dat na de lunch de markt heel erg goed bezocht werd. Desalniettemin is het verstandig om nog eens goed te kijken naar hoe we studenten het beste kunnen bereiken. Misschien is een virtuele markt een optie. 

Voor 1e jaarstudenten is het belangrijk dat ze laten zien wat ze kunnen toevoegen aan de school. Ze moeten zich goed en netjes presenteren.

Wat betreft het van en met elkaar leren. De lunch was een mooi moment om met elkaar samen te komen en om gesprekken met elkaar te voeren m.b.t. het samen opleiden. Uiteindelijk draait het om met elkaar samen te komen en met elkaar in gesprek te gaan over wat we zien en vinden van het samen opleiden.

Alles bij elkaar was de lunch zeer geslaagd. En heeft het input opgeleverd waar wij als expertisegroep werkplekleren mee verder kunnen.