Hogeschool van Amsterdam

Werkplekleren

Terugblik op de stagemarkt

door Jasper Hooimeijer

2 jul 2019 09:33 | Faculteit Onderwijs en Opvoeding

Op vrijdag 10 mei vond de stagemarkt voor de hogerejaarsstudenten plaats. Een markt die de laatste paar jaar steeds minder bezocht werd. Reden voor de Expertisegroep Werkplekleren om voorafgaand aan de markt een lunch te organiseren voor alle opleidingsscholen.

We rekenden op zo’n 50 aanmeldingen en dat bleken er uiteindelijk 90 te zijn. Deelnemers kregen tijdens de lunch drie vragen aan de deelnemers voorgelegd: Wat voor een vorm zou de stagemarkt in de toekomst kunnen krijgen? Wat verwachten we eigenlijk van eerstejaarsstudenten als ze naar de stagemarkt komen? En wat kunnen we doen om de bijeenkomsten 'Samen opleiden in de school' een nieuw leven in te blazen?

Iedere tafel had een gespreksleider en alle ideeën zijn op grote vellen papier genoteerd. Geen enkel antwoord was fout en de sky was the limit. Er werd enthousiast gegeten, gedronken en gesproken. De deelnemers waren enthousiast en de vellen papier vulde zich al snel met bijzondere, maar vooral veel antwoorden op de vragen. Met deze input en feedback gaan we als expertisegroep werkplekleren verder onderzoeken in welke vorm we de stagemarkt in de toekomst aanbieden. 

Aansluitend aan de lunch vond de stagemarkt plaats. Opvallend was de hoeveelheid studenten van de opleiding Leraar Engels die op zoek waren naar een stageplaats voor volgend jaar.

Wat we in ieder geval als resultaat zien van de lunch is dat het zeker de moeite waard is om regelmatig met elkaar samen te komen om het te hebben over het samen opleiden.

Namens de volledige expertisegroep werkplekleren,

Jasper Hooimeijer