Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Handleiding online voorlichting: Unibuddy

Loop je tegen problemen aan bij de het volgen van een online voorlichting in Unibuddy? Kijk dan hieronder of je de problemen zelf kunt oplossen.

Hoe krijg ik toegang?

Wanneer je op de link klikt, verschijnt een scherm met de vraag om in te loggen of een account aan te maken (sign up).

Het enige wat je hoeft te doen, is onderaan op “Sign up” te klikken en eenmalig een Unibuddy account aan te maken.
In het volgende scherm wordt gevraagd je naam, emailadres, een door jou te kiezen wachtwoord en je land in te vullen. Omwille van de privacy mag je ook twee keer je voornaam invullen. Onthoud het door jou ingevulde e-mailadres en wachtwoord goed. Hiermee kun je vanaf nu via “Join event” op het volgende scherm inloggen op het Unibuddy platform.

Hoe kan ik tijdens de online voorlichting een vraag stellen?

Onder het kopje “LIVESTREAM” aan de linkerkant van je scherm, zijn alle live sessies te volgen. Tijdens de live sessies ben je zelf niet te zien of te horen. Omdat we wel graag interactie met je willen, zijn er chatfuncties waarmee je vragen kunt stellen.

  • Vragen gericht aan sprekers kun je stellen in de chat van de live sessies.
  • Specifieke vragen over bijvoorbeeld je aanmelding of vragen aan een student kunnen worden gesteld in de chatkanalen #studentdesk-aanmelding of #ask-a-fashion-&-design-student. Deze kanalen zijn te vinden onder het kopje “Live feeds”, ook aan de linkerkant van je scherm.

Het is goed om te weten dat:

  • De presentator vooraf zal aangeven hoe er met vragen om wordt gegaan;
  • Alle berichten die via de chatfunctie verstuurd worden, zichtbaar zijn voor alle deelnemers en de presentator.

Hoe kan ik schakelen naar een ander Unibuddy kanaal?

Als je eenmaal een Unibuddy account hebt aangemaakt, kun je makkelijk via de links op de landingspagina van je gekozen opleiding op de HvA website schakelen naar een ander Unibuddy kanaal. Die van AMFI – Amsterdam Fashion Institute (te vinden via deze link https://bit.ly/35X3T1U) biedt tijdens de open dag maar liefst drie Unibuddy kanalen aan met gelijktijdige sessies: één in het Engels, één in het Nederlands en één met informatieve video’s over de opleiding.

Met het blokkenschema die op dezelfde webpagina te vinden is kun je makkelijk je persoonlijke programma voor de open dag samenstellen.