Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Logistiek, Lucht- en Zeevaart

Hou jij van uitdagingen in de avontuurlijke omgeving van de lucht- en zeevaart of het transport? Bekijk dan welke opleidingen je bij de HvA kunt volgen.

Wat ga je doen in de Logistiek, Lucht- en Zeevaart?

Vind jij zeehavens, luchthavens, transport, opslag en overslag interessant? En wil je daarin gaan werken? Bekijk dan alle mogelijkheden bij de HvA. Onderaan deze pagina vind je de opleidingen in het interessegebied Logistiek, Lucht- en Zeevaart.

Logistiek

In de logistiek gaat het erom om producten of materialen op het juiste tijdstip op de juiste plaats te krijgen in de juiste hoeveelheid en tegen redelijke kosten. Denk maar aan een winkel. Je wilt graag een bepaald product kopen. Dan moet dat wel in de winkel liggen op het moment dat jij er bent. De Associate degree-opleiding Ad Logistiek leert je in twee jaar hoe je de productie en distributie efficiënter en duurzamer kunt maken. Bij de opleiding Logistics Engineering leer je hoe je logistieke processen kunt ontwerpen en verbeteren met nieuwe technologie. De opleiding Logistics Management leert je alles over het managen van logistieke processen.

Zeevaart

Voel jij je aangetrokken door de zee en wil je werken in de zeevaart? Je kunt zelf kiezen of je liever aan de wal werkt of aan boord vele reizen maakt. Ga het avontuur aan en neem een kijkje bij de opleiding Maritiem Officier. 

Luchtvaart

Wil jij werken in de luchtvaart? Aan de grond of in de lucht? Er zijn zoveel mogelijkheden. Je kunt er nog alle kanten mee op. Kijk eens bij de opleiding Aviation. 

Bekijk de andere interessegebieden

Zo kies je een opleiding

Neem je een tussenjaar of ga je direct studeren na het behalen van je diploma? Bereid je studiekeuze in beide gevallen goed voor. Bekijk de video hieronder en proef de sfeer van studeren aan de HvA in Amsterdam.

Studeren aan de HvA. Proef de sfeer.
Alle opleidingen

Bekijk alle opleidingen. Je kunt filteren op bijvoorbeeld interessegebied. Vind je een opleiding die je interessant lijkt en heb je vragen? Neem contact op met de opleiding.  Bekijk alle opleidingen.

Meelopen

Als je twijfelt tussen enkele opleidingen of hogescholen, meld je dan aan voor meelopen. Je kunt meelopen in een groep of meelopen met een student. 

Keuzecoach

Heb je geen idee waar je moet beginnen? Of zit je helemaal vast in je keuzeproces? Meld je aan voor een gesprek met een keuzecoach.

Inschrijven

Je kunt nog een inschrijfverzoek indienen om te starten met je opleiding in september. Bekijk de voorwaarden en het stappenplan inschrijven. 

Onderwijsaanbod Logistiek, Lucht- en Zeevaart

 Hieronder vind je het overzicht van de opleidingen en cursussen die de HvA aanbiedt in de richting Logistiek, Lucht- en Zeevaart