Hogeschool van Amsterdam

Voorlichtingsavond voor ouders

Voor u als ouder is het studiekeuzeproces van uw kind misschien wel net zo spannend als voor uw zoon of dochter zelf. Het kan lastig zijn om een open gesprek over studiekeuze aan te gaan. Dit terwijl u, bewust of onbewust, vaak een grote rol speelt bij de keuze van uw kind en hierbij juist kunt helpen.

Dit studiejaar worden er geen voorlichtingsavonden voor ouders meer georganiseerd. De data van de voorlichtingsavonden voor studiejaar 2020-2021 worden vanaf september 2020 op deze pagina gepubliceerd.

Wilt u nu al inzicht in hoe u uw kind kunt helpen bij zijn/haar studiekeuze? Dan kunt u het eerder opgenomen webinar bekijken.

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Universiteit van Amsterdam (UvA) organiseren een aantal keer per jaar een voorlichtingsavond voor ouders. Tijdens de avond 'Hoe help ik mijn kind kiezen?' gaat een studiekeuzecoach in op:

  • Het studiekeuzeproces;
  • Wat uw rol hierin is;
  • Hoe u op een constructieve manier een bijdrage levert aan dit proces.
19.00 uur Inloop
19.30 uur Start voorlichting
21.00 uur Einde voorlichting

U ontvangt een handig werkboek met opdrachten waaraan u thuis met uw kind kunt werken.

Tijdens de voorlichtingsavond wordt GEEN informatie gegeven over de opleidingen, de instellingen of studeren in het algemeen. Wilt u hier wel informatie over? Dan nodigen we u van harte uit om onze open dagen te bezoeken.

Aan de voorlichtingsavond voor ouders zijn geen kosten verbonden.

Dit studiejaar worden er geen voorlichtingsavonden voor ouders meer georganiseerd. De data van de voorlichtingsavonden voor studiejaar 2020-2021 worden vanaf september 2020 op deze pagina gepubliceerd.

Openbaar vervoer en parkeren

De voorlichtingsavond voor ouders wordt gehouden op de UvA-locatie Science Park 904 in Amsterdam.

Het Science Park is een relatief nieuwe onderwijslocatie en is met het openbaar vervoer goed te bereiken. Vanaf NS-treinstation Amsterdam Science Park loopt u in ca. 5 minuten naar Science Park 904. Vanaf NS-treinstation Amsterdam Amstel rijden verschillende bussen naar het Science Park.

Er is betaalde parkeergelegenheid in de buurt van het gebouw. Deze bevindt zich op ca. 10 minuten lopen van Science Park 904.

Heeft u vragen over de voorlichtingsavond voor ouders? Neem dan contact op met Studievoorlichting.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 27 januari 2020

3 tips voor ouders van keuzecoach Marieke van Schaik

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien