Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Voorlichtingsavond voor ouders en begeleiders

Voor u als ouder of begeleider is het studiekeuzeproces van uw kind misschien wel net zo spannend als voor uw zoon of dochter zelf. Het kan lastig zijn om een open gesprek over studiekeuze aan te gaan. Dit terwijl u, bewust of onbewust, vaak een grote rol speelt bij de keuze van uw kind en hierbij juist kunt helpen.

Om u te ondersteunen bij het begeleiden van uw kind, organiseerden de Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam dit jaar twee online sessies:

Online sessie ‘Een studie kiezen – Praktische zaken’

Op dinsdag 22 november 2022 vond de tweede online sessie 'Een studie kiezen - Praktische zaken' plaats. Tijdens deze sessie kwamen onderwerpen als toelatingseisen, inschrijfdeadlines, selectie en studiekeuzecheck aan bod. Hieronder kunt u de sessie terugkijken en de slides downloaden.

Bekijk hier de presentatie-slides van de voorlichting op 22 november 2022
Bekijk de online sessie 'Praktische zaken' (opgenomen op 22 november 2022)

Online sessie ‘Hoe help ik mijn kind kiezen?’

Op maandag 31 oktober 2022 vond de eerste online sessie 'Hoe help ik mijn kind (online) kiezen?' plaats. Tijdens deze avond ging een keuzecoach in op het (online) studiekeuzeproces, de rol die u als ouder hierin heeft en werden concrete handvatten geboden die u kunnen helpen bij de begeleiding van uw kind in zijn of haar studiekeuzeproces. Hieronder kunt u de sessie terugkijken en de slides en het werkboekje downloaden.

Bekijk hier de presentatie-slides van de voorlichting op 31 oktober 2022
(opent in nieuw venster)
Bekijk hier het werkboekje ter begeleiding van de studiekeuze van uw kind
(opent in nieuw venster)
Bekijk de online sessie 'Hoe help ik mijn kind kiezen' (opgenomen op 31 oktober 2022)