Hogeschool van Amsterdam

Meelopen

Heb je dit jaar of vorig jaar een open dag bezocht en weet je nu bijna zeker wat je wilt gaan studeren? Wil je de sfeer proeven en weten hoe een dag op de opleiding er echt aan toe gaat? Kom dan - vanaf november - een dagje meelopen met een student.

Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je een bevestigingsmail. Wanneer de opleiding jouw mail heeft ontvangen, word je gekoppeld aan een student. De student neemt binnen twee weken contact met je op om samen met jou de dag te bepalen waarop je komt meelopen.

Je kunt op dit moment nog niet meelopen bij de opleidingen. Na de open dag op zaterdag 2 november kun je je weer aanmelden voor het meelopen. 

Je volgt tijdens je meeloopdag het reguliere lesprogramma van de student:

  • Je gaat mee naar lessen en practica.
  • Je bent bij werkbesprekingen met de projectgroep van de student.
  • Je bereidt lessen voor. 

Tijdens het meelopen krijg je niet alleen een indruk van het lesprogramma, maar ervaar je ook de sfeer en de manier van werken bij de opleiding. 

Je kunt op dit moment nog niet meelopen bij de opleidingen. Na de open dag op zaterdag 2 november kun je je weer aanmelden om mee te lopen. 

Kijk op Student voor een dag om te zien bij welke opleidingen je kunt meelopen of proefstuderen.

Je kunt alleen meelopen als je de opleiding tijdens een open dag al eens bezocht hebt. Tijdens de open dag krijg je informatie over bijvoorbeeld de toelatingseisen of stagemogelijkheden. Tijdens het meelopen krijg je vooral inzicht in de sfeer van de opleiding en de inhoud van de lesstof.

Bedenk van tevoren goed op welke vragen je antwoord wilt krijgen en welke dingen je wilt zien. Denk hierbij aan de studieboeken en het lesrooster, maar ook aan de kantine en de computerruimtes. Bespreek specifieke wensen met de student met wie je meeloopt, dan kan hij hier rekening mee houden. 

Aan meelopen zijn geen kosten verbonden.

Na de open dag, kun je je aanmelden. De datum waarop je komt meelopen, bepaal je samen met de student met wie je meeloopt.

  1. Meld je aan voor een meeloopdag bij de opleiding waar je wilt meelopen.
    Let op! Je kunt alleen komen meelopen als je eerst een open dag hebt bezocht.
  2. Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je een bevestigingsmail.
  3. Een student neemt binnen twee weken contact met je op.
  4. Samen bespreken jullie welke dag jullie het beste uitkomt. 

Heb je vragen over het meelopen? Neem dan contact op met Studievoorlichting

 

Andere studiekeuzeactiviteiten

Bij sommige opleidingen kun je niet meelopen. Kijk dan of je bij die opleiding kunt komen proefstuderen of loop een dagje mee via Instagram, bekijk wie je wanneer kunt zien

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 2 oktober 2019

Wat is het verschil tussen Meelopen en Proefstuderen?

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien