Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Meelopen met een student

Weet je bijna zeker wat je wilt gaan studeren? Wil je de sfeer proeven en weten hoe een dag op de opleiding er echt aan toe gaat? Kom dan een dagje meelopen met een student!

Meelopen met een student

Tijdens het meelopen met een student krijg je niet alleen een indruk van het lesprogramma, maar ervaar je ook de sfeer en de manier van werken bij de opleiding.

Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je een bevestigingsmail. Als de opleiding jouw mail heeft ontvangen, word je gekoppeld aan een student. De student neemt binnen een week contact met je op om samen met jou de dag te bepalen waarop je komt meelopen.

Programma

Je volgt tijdens het meelopen het reguliere lesprogramma van de student.

  • Je gaat mee naar lessen en practica.
  • Je bent bij werkbesprekingen met de projectgroep van de student.
  • Je bereidt lessen voor.

Deelnemende opleidingen

Hieronder zie je welke opleidingen meelopen met een student aanbieden. Staat de opleiding van jouw keuze er niet bij? Kijk dan of die opleiding meelopen in een groep aanbiedt. 

Voorbereiding

Je kunt het beste meelopen met een student als je de opleiding tijdens een open dag al eens bezocht hebt. Tijdens de open dag krijg je namelijk informatie over bijvoorbeeld de toelatingseisen of stagemogelijkheden. Tijdens het meelopen met een student krijg je vooral inzicht in de sfeer van de opleiding en de inhoud van de lesstof. 

Bedenk van tevoren op welke vragen je antwoord wilt krijgen en welke dingen je wit zien. Denk hierbij aan de studieboeken en het lesrooster, maar ook aan de kantine en de computerruimtes. Bespreek specifieke wensen met de student met wie je meeloopt, dan kan de student hier rekening mee houden.

Wat kun je verwachten bij meelopen met een student en meelopen in een groep? Bekijk de video.