Meelopen

Heb je dit jaar of vorig jaar een open dag bezocht en weet je nu bijna zeker wat je wilt gaan studeren? Wil je de sfeer proeven en weten hoe een dag op de opleiding er echt aan toe gaat? Kom dan een dagje meelopen met een student.

Veel opleidingen organiseren meelopen, zodat je persoonlijk kennis kunt komen maken met de docenten en studenten van de opleiding. Uiteraard kunnen we dit alleen op locatie aanbieden zolang de richtlijnen van het RIVM dit toelaten.

Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je een bevestigingsmail. Wanneer de opleiding jouw mail heeft ontvangen, word je gekoppeld aan een student. De student neemt binnen een week contact met je op om samen met jou de dag te bepalen waarop je komt meelopen.

Je volgt tijdens je meeloopdag het reguliere lesprogramma van de student:

  • Je gaat mee naar lessen en practica.
  • Je bent bij werkbesprekingen met de projectgroep van de student.
  • Je bereidt lessen voor.

Tijdens het meelopen krijg je niet alleen een indruk van het lesprogramma, maar ervaar je ook de sfeer en de manier van werken bij de opleiding.

Meelopen is nu niet meer mogelijk. Zodra het nieuwe studiejaar is begonnen zal bekend worden welke opleidingen meelopen aanbieden en wordt deze pagina aangepast. Houd deze pagina daarom in de gaten.

Je kunt het beste meelopen als je de opleiding al tijdens een open dag hebt bezocht hebt. Tijdens de open dag krijg je informatie over bijvoorbeeld de toelatingseisen of stagemogelijkheden. Tijdens het meelopen krijg je vooral inzicht in de sfeer van de opleiding en de inhoud van de lesstof.

Bedenk van tevoren goed op welke vragen je antwoord wilt krijgen en welke dingen je wilt zien. Denk hierbij aan de studieboeken en het lesrooster, maar ook aan de kantine en de computerruimtes. Bespreek specifieke wensen met de student met wie je meeloopt, dan kan hij hier rekening mee houden.

Aan meelopen zijn geen kosten verbonden.

De datum waarop je komt meelopen, bepaal je samen met de student met wie je meeloopt.

  1. Meld je aan voor een meeloopdag bij de opleiding waar je wilt meelopen.
    Let op! Je kunt alleen komen meelopen als je eerst een open dag hebt bezocht.
  2. Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je een bevestigingsmail.
  3. Een student neemt binnen een week contact met je op.
  4. Samen bespreken jullie welke dag jullie het beste uitkomt.

Heb je vragen over het meelopen? Neem dan contact op met Studievoorlichting.

Andere studiekeuzeactiviteiten

Kun je bij de opleiding van jouw keuze niet meelopen? Bekijk dan of je er misschien kunt proefstuderen of loop online mee via Instagram.

Wat is het verschil tussen Meelopen en Proefstuderen?

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Ontwikkelingen coronavirus

De HvA houdt de ontwikkelingen rond het coronavirus nauwlettend in de gaten. Zie ook hva.nl/coronainfo.

We wensen je een goede gezondheid en hopen je gauw te zien.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 7 juni 2022