Deficiëntie- en opfriscursussen

Heb je wel je havo- of vwo-diploma behaald, maar mis je een eindexamenvak dat nodig is om toegelaten te worden voor een bepaalde opleiding? Of wil je graag je kennis opfrissen op een vakgebied waar je je nog onzeker over voelt? Dan kun je verschillende cursussen volgen.

Deficiëntiecursus

In een deficiëntiecursus volg je een vak waarin je geen eindexamen hebt gedaan, maar dat wel nodig is om toegelaten te worden tot een opleiding. Als je voor de toets een voldoende haalt, kun je de opleiding alsnog volgen. Je kunt er ook voor kiezen alleen de toets te doen.

Bekijk alle praktische informatie.

Opfriscursus

Een opfriscursus kun je volgen als je wel toelaatbaar bent voor een opleiding, maar je je kennis van een bepaald vak wil opfrissen.

Bekijk alle praktische informatie.

Studiekeuzecheck

Let op: deelname aan een deficiëntie- en/of opfriscursus geeft géén vrijstelling voor deelname aan de verplichte studiekeuzecheck.

21+

Ben je 21 jaar of ouder en doe je mee aan het 21+-toelatingsonderzoek? Dan krijg je bij het behalen van de afsluitende cursustoets vrijstelling voor het betreffende onderdeel van het 21+-toelatingsonderzoek.

Gepubliceerd door  Studentenzaken 25 januari 2021