Na je opleiding

Ad Software Development

Landelijk is er momenteel veel behoefte aan goed opgeleide ICT'ers. Afgestudeerden in de richting van Software Development zijn in vrijwel alle branches van het bedrijfsleven werkzaam, bij grote of kleine organisaties, in de zorg of bij de (semi)overheid. Jouw diploma geeft je daarnaast ook toegang tot de bachelor Software Engineering.

Aan goed opgeleide ICT’ers is landelijk gezien veel vraag. Veel bedrijven zijn op zoek naar goede software developers. De vooruitzichten na je studie zijn dan ook erg gunstig. Veel openstaande vacatures betreffen functies als webdeveloper en applicatieontwikkelaar, specifieke banen waar de Ad Software Development je voor opleidt.

Titel en diploma

Na het afronden van de Ad Software development ontvang je het diploma Ad Software Development. Dit is de officiële CROHO-naam van de opleiding. Je mag de titel Associate degree (Ad) voeren.

Beroepsmogelijkheden

Aan het einde van je studie ben je breed opgeleid en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van software development. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als frontend developer, backend developer, software engineer of fullstack developer. Gezien de grote vraag naar deze beroepsgroep zijn de vooruitzichten op dit moment erg gunstig. Afgestudeerden in de richting van Software Development zijn in vrijwel alle branches van het bedrijfsleven werkzaam, bij grote of kleine organisaties, in de zorg of bij de (semi)overheid.

Doorstuderen

Als je een Ad-opleiding hebt afgerond en het diploma behaald, kun je een doorstroomprogramma volgen voor de bachelor Software Engineering. Met de examencommissie van HBO-ICT worden afspraken gemaakt over de mate van vrijstelling voor Ad studenten bij instroom in de bachelor HBO-ICT.

Vragen

Heb je nog vragen over dit onderwerp, neem dan contact op met onze afdeling Studievoorlichting: tel. 020 595 1405 of via e-mail: studievoorlichting@hva.nl of stuur een bericht naar Whatsapp 06 2853 35 46.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 28 juni 2021