Hogeschool van Amsterdam

Studielast

Johan Cruyff Academy

Bij de Johan Cruyff Academy volg je drie dagen per week les. De rest van de tijd wordt er verwacht dat je zelfstandig studeert. Een studiejaar bevat 42 lesweken per jaar. In totaal ben je per week zo'n veertig uur met je studie bezig.

Bij de Johan Cruyff Academy hebben we een uniek onderwijsconcept. Je kunt zelf je tijd indelen en je studie naar eigen inzicht combineren met je sport. Zo hoef je slechts drie dagen per week aanwezig te zijn, kun je op afstand via internet studeren en zijn de (tentamen)roosters flexibel. Je studeert het grootste gedeelte van de week dus zelfstandig. Zodoende kun je ook tijdens trainingskampen en toernooien (in het buitenland) je leerroute gewoon voortzetten.

Naast de contacturen ga je alleen of met medestudenten aan de slag met projecten en onderzoek, maak je opdrachten en bereid je je voor op lessen en tentamens door middel van zelfstudie. In het begin van het studiejaar sturen de docenten zowel de inhoud als de manier waarop je leert.

BSA-norm

Om door te mogen naar het tweede jaar moet je in het eerste jaar minimaal 50 van de 60 studiepunten halen. Haal je niet het minimale aantal studiepunten, dan krijg je een negatief bindend studieadvies (BSA). Dit betekent dat je niet verder kunt gaan met je opleiding. Samen met je studiebegeleider bespreek je dan bij welke andere opleiding je eventueel meer op je plek bent. Meer informatie over de BSA-norm vind je hier .

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 26 augustus 2020