Wat kan ik doen?

Studiekeuzeactiviteiten online en op locatie

Het doen van een of meerdere studiekeuzeactiviteiten helpt je bij het vinden van de opleiding die bij je past. Hieronder zie je welke studiekeuzeactiviteiten je bij de HvA kunt doen en in welke vorm ze worden aangeboden.

Student voor een dag, meelopen of proefstuderen

Heb je dit jaar of vorig jaar een (online) open dag bezocht en weet je bijna zeker bij welke opleiding je wilt gaan studeren? Wil je ervaren hoe het straks echt is? Word dan student voor een dag en ga meelopen of proefstuderen!

Gesprek met een student

Ben jij benieuwd hoe het is om aan het hbo te studeren? Of wil je weten hoe studenten van de HvA hun studiekeuze hebben aangepakt? Onze studenten vertellen je daar graag over tijdens een persoonlijk gesprek.

Ga in gesprek met een student

Gesprek met een keuzecoach

Kun je hulp gebruiken bij het kiezen van een studie? Meld je aan voor een gesprek met een keuzecoach. Samen kijken jullie naar wat jij wilt en welke mogelijkheden er voor je zijn.

Meld je hier aan voor een gesprek

Begeleiding bij je keuze

Weet je niet goed waar je moet beginnen met je keuze? Vind je heel veel opleidingen interessant of juist helemaal geen één? Wil je in september beginnen met een opleiding die écht bij je past?

Doe dan mee aan de Keuze-3-daagse. Samen met andere studenten en een keuzecoach ga je aan de slag met jouw persoonlijke keuzevraag.

Interesse in een deeltijdopleiding?

Ook onze deeltijdopleidingen bieden verschillende studiekeuzeactiviteiten op afstand aan. Een online informatiebijeenkomst of een persoonlijk gesprek met de opleiding bijvoorbeeld.

Kijk wat je bij de opleiding van jouw keuze kunt doen

Extra hulp tijdens je studie

Heb je een psychologische aandoening, zit je in een rolstoel of heb je een andere beperking die het studeren moeilijker maakt? De Hogeschool van Amsterdam heeft allerlei voorzieningen om ervoor te zorgen dat ook jij succesvol kunt studeren. Denk hierbij aan prikkelarme studieruimtes, spraak-naar-tekst-software en toetsen in een extra groot lettertype. Ook bieden we persoonlijke begeleiding.

Lees welke voorzieningen de HvA biedt

Informatie voor Caribisch-Nederlandse studenten

Ben je afkomstig van de Caribisch-Nederlandse eilanden en wil je aan de HvA studeren? Kom dan in contact met HvAnti: het netwerk voor Caribisch-Nederlandse studenten aan de HvA. We vertellen je graag hoe het is om te studeren en wonen in Amsterdam, de cultuurverschillen en hoe je je het beste kan voorbereiden op studeren en leven in Nederland.

Neem contact op met HvAnti

Nu al aan de slag met je hbo-studievaardigheden?

Op het hbo studeer je op een andere manier dan je gewend bent. Je maakt je eigen planning, leest lange en ingewikkelde teksten, werkt samen in projecten en doet onderzoek. Sommige van die dingen deed je misschien al of kun je al goed, en aan andere dingen moet je nog wennen.

Bekijk welke studievaardigheden er zijn en hoe je ze nu al toe kunt passen

Vragen?

Heb je vragen? Neem dan contact op met Studievoorlichting.

Klik op onderstaande afbeelding om te zien wat je nog meer kunt doen: