Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verenigingen en platforms

Bij de HvA kun je naast je opleiding van alles ondernemen. Sommige activiteiten zijn gericht op persoonlijke ontwikkeling of staan goed op je cv, andere hebben een sociaal karakter of laten je nieuwe dingen proberen, ontspannen en/of plezier maken.

Sluit je aan bij een vereniging

Bij een vereniging kun je meedoen aan leuke activiteiten én je bouwt er een sociaal netwerk op. Een studievereniging is verbonden aan een onderwijsinstelling en is bedoeld voor studenten van een specifieke opleiding. Een studievereniging organiseert naast gezellige activiteiten ook informatieve bijeenkomsten en ondersteuning bij het studeren (zoals bijvoorbeeld bijles). Vaak kun je er ook korting krijgen op schoolboeken. Een studentenvereniging organiseert ook allerlei activiteiten, maar richt zich niet op een bepaalde studie. Elke hbo- en wo-student kan lid worden, ongeacht studierichting of onderwijsinstelling.

De 5 voordelen van een studievereniging
Studieverenigingen

De HvA heeft een groot aantal studieverenigingen, bedoeld voor studenten van dezelfde studie of dezelfde faculteit. Voor hun leden organiseren zij activiteiten die gezellig zijn om aan deel te nemen, maar ook raken aan de inhoud van de opleiding. Van borrels en feesten tot excursies en congressen. Je kunt lid worden, of misschien is een plek in het bestuur wel wat voor jou!

Studentenverenigingen

In Amsterdam vind je allerlei studentenverenigingen. Bij een studentenvereniging komen jongeren van allerlei studies bijeen om samen memorabele momenten te beleven. Denk aan borrels, gala’s in binnen- en buitenland, vakanties en reizen, diners en vele andere activiteiten. Op het platform Lid Worden in Amsterdam kun je ontdekken welke studentenvereniging het beste bij jou past.

ASVA Studentenunie

Naast de studieverenigingen van de HvA kun je je ook aansluiten bij de ASVA studentenunie: een algemene vereniging voor alle studenten in Amsterdam die op allerlei verschillende manieren zorgt voor een leuke studententijd én een aantal voorzieningen voor studenten. Daarnaast behartigt ASVA de belangen van de Amsterdamse student door het gesprek aan te gaan met bijvoorbeeld het CvB van de HvA en de Uva en de gemeente, en ondersteunt de ASVA de Amsterdamse studie- en studentenverenigingen.

Lees meer op de website van ASVA
(opent in nieuw venster)

Organiseren, meedenken, discussiëren en beslissen

Heb je een mening over je eigen onderwijs en wil je meedenken over mogelijke verbeteringen? Dan zijn er voor jou genoeg mogelijkheden om hier samen met andere studenten iets mee te doen.

Meelopen
Studentenpanel

Geef 5-7 keer per jaar je mening over onderwerpen die spelen binnen de HvA in een onderzoek of paneldiscussie en help de HvA zichzelf te verbeteren.

Meer over het studentenpanel(opent in nieuw venster)

Opleidingscommissie

Werk samen met medestudenten, docenten en de opleidingsmanager aan het verbeteren van jouw eigen opleiding.

Medezeggenschapsraden

Bespreek samen met medestudenten en docenten van verschillende opleidingen onderwerpen die in de hele HvA spelen.

Meer over de medezeggenschap(opent in nieuw venster)

De HvA-platforms

Bij de HvA zijn er verschillende platforms voor studenten met dezelfde interesses en/of achtergrond. Deze platforms organiseren het hele jaar door gezellige ontmoetingen en leuke activiteiten, en ook kun je er terecht voor wat extra ondersteuning als je dat nodig hebt. Klik op één van de links hieronder voor meer informatie.

FLOOR

Het culturele platform van de HvA.

Naar de FLOOR website

HvAnti

Voor Caribisch-Nederlandse studenten

Naar de HvAnti website

HvA Pride

Voor alle HvA’ers die zich verbonden voelen met de LHBTQI+-gemeenschap.

Naar de HvA Pride website
(opent in nieuw venster)

Limitless

Voor studenten met een functiebeperking.

Volg Limitless op Instagram
(opent in nieuw venster)

SESI Community Center

Projectorganisatie voor en door studenten die zich inzet voor het bevorderen van inclusieve onderwijsprogramma’s en een inclusieve leeromgeving.

Naar de SESI website
(opent in nieuw venster)

Students that Matter (StM)

Voor statushouders die aan de HvA studeren.

Naar de StM website

Ondernemen naast je studie

Ben je ondernemer of wil je meer weten over ondernemerschap? De HvA helpt je op weg.

Ondersteuning bij ondernemerschap voor HvA-studenten
Benieuwd naar de mogelijkheden?

Het programma ondernemerschap is er voor alle studenten van de HvA. Benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn? Neem dan een kijkje op hva.nl/10k. We bieden verschillende ondersteunings- en coachingsprogramma's aan voor studenten van alle opleidingen.

Ga naar hva.nl/10k

VoorUit

Ben je op zoek naar woonruimte en ben je bereid om in ruil daarvoor een maatschappelijke bijdrage te leveren? Misschien is het project VoorUit dan interessant voor jou.

VoorUiter Nikkie geïnterviewd door Folia
Een woning als beloning

Bij VoorUit krijg je woonruimte in ruil voor minimaal 10 uur maatschappelijke inzet per week in de wijk waar je woont. Je werkt aan verschillende projecten in Amsterdam, Amstelveen of Zaandam, variërend van het beheren van een moestuin tot het organiseren van prikacties voor een schone buurt. Je wordt ingepland op basis van je studierooster.

 

Ga voor meer info naar www.vooruitproject.nl
(opent in nieuw venster)