Hogeschool van Amsterdam

Voorlichtingsavond voor ouders en begeleiders

Voor u als ouder of begeleider is het studiekeuzeproces van uw kind misschien wel net zo spannend als voor uw zoon of dochter zelf. Het kan lastig zijn om een open gesprek over studiekeuze aan te gaan. Dit terwijl u, bewust of onbewust, vaak een grote rol speelt bij de keuze van uw kind en hierbij juist kunt helpen.

Om u te ondersteunen bij het begeleiden van uw kind, hebben de Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam dit jaar twee online sessies georganiseerd:

Online sessie 'Hoe help ik mijn kind kiezen?'

Op maandag 2 november jl. vond de eerste online sessie 'Hoe help ik mijn kind kiezen?' plaats. Tijdens deze avond ging een keuzecoach in op het studiekeuzeproces, de rol die u als ouder hierin heeft en werden concrete handvatten geboden die u kunnen helpen bij de begeleiding van uw kind in zijn of haar studiekeuzeproces.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Video Voorlichtingsavond voor ouders 'Hoe help ik mijn kind kiezen?'

Werkboekje en presentatie

Wilt u alles nog eens rustig doornemen? Of heeft u de presentatie van 2 november gemist maar wilt u alsnog zelf nog met uw kind aan de slag met studiekeuze? Via onderstaande links kunt u de presentatie en het werkboekje die tijdens deze sessie gebruikt zijn bekijken en downloaden.

Online sessie 'Een studie kiezen - Praktische zaken'

Op maandag 7 december jl. vond de tweede online sessie 'Een studie kiezen - Praktische zaken' plaats'. Tijdens deze sessie kwamen onderwerpen als toelatingseisen, inschrijfdeadlines, selectie, studiekeuzecheck en begeleiding tijdens de studie aan bod.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Video Voorlichtingsavond voor ouders 'Een studie kiezen - Praktische zaken'

Presentatie

Wilt u de informatie nog eens rustig teruglezen? Of heeft u de avond gemist? Bekijk dan hier de presentatie die tijdens de avond gebruikt werd.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 10 december 2020