Online voorlichtingsavond voor ouders en begeleiders

Voor u als ouder of begeleider is het studiekeuzeproces van uw kind misschien wel net zo spannend als voor uw zoon of dochter zelf. Het kan lastig zijn om een open gesprek over studiekeuze aan te gaan. Dit terwijl u, bewust of onbewust, vaak een grote rol speelt bij de keuze van uw kind en hierbij juist kunt helpen.

Om u te ondersteunen bij het begeleiden van uw kind, organiseerden de Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam dit jaar twee online sessies:

Online sessie 'Hoe help ik mijn kind (online) kiezen?'

Op woensdag 1 december 2021 vond de eerste online sessie 'Hoe help ik mijn kind (online) kiezen?' plaats. Tijdens deze avond ging een keuzecoach in op het (online) studiekeuzeproces, de rol die u als ouder hierin heeft en werden concrete handvatten geboden die u kunnen helpen bij de begeleiding van uw kind in zijn of haar studiekeuzeproces.

U kunt deze websessie hier terugkijken:

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Opname van online voorlichtingsavond 'Hoe help ik mijn kind kiezen?'. Opgenomen op 1 december 2021.

Online sessie 'Een studie kiezen - Praktische zaken'

Dinsdag 11 januari 2022

Op dinsdag 11 januari 2022 vond de tweede online sessie 'Een studie kiezen - Praktische zaken' plaats. Tijdens deze sessie kwamen onderwerpen als toelatingseisen, inschrijfdeadlines, selectie en studiekeuzecheck aan bod.

U kunt deze websessie hier terugkijken:

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Opname van online voorlichtingavond 'Een studie kiezen - Praktische zaken'. Opgenomen op 11 januari 2022.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 14 januari 2022