Voorlichtingsavond voor ouders en begeleiders

Voor u als ouder of begeleider is het studiekeuzeproces van uw kind misschien wel net zo spannend als voor uw zoon of dochter zelf. Het kan lastig zijn om een open gesprek over studiekeuze aan te gaan. Dit terwijl u, bewust of onbewust, vaak een grote rol speelt bij de keuze van uw kind en hierbij juist kunt helpen.

Op maandag 2 november en maandag 7 december organiseren de HvA en UvA online voorlichtingsavonden voor ouders en begeleiders:

Datum Onderwerp
2 november Hoe help ik mijn kind kiezen?
7 december Een studie kiezen - Praktische zaken

Voor de voorlichtingsavond van 2 november kunt u zich via onderstaande link aanmelden.

Wilt u (ook) naar de voorlichtingsavond op 7 december komen, dan kunt u zich daarvoor vanaf 3 november 2020 hier aanmelden.

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Universiteit van Amsterdam (UvA) organiseren de volgende (online) voorlichtingsavonden voor ouders en begeleiders:

2 november 2020 - 'Hoe help ik mijn kind kiezen?'

Tijdens deze online voorlichtingsavond gaat een studiekeuzecoach in op:

• Het studiekeuzeproces;
  • Wat uw rol hierin is;
  • Hoe u op een constructieve manier een bijdrage levert aan dit proces.

Het programma:

19.15 uur Inloop
19.30 uur Start voorlichting
20.30 uur Einde voorlichting
tot 21.00 uur Ruimte voor vragen

U ontvangt na afloop een handig werkboek met opdrachten waaraan u thuis met uw kind kunt werken.

7 december 2020 - 'Een studie kiezen - Praktische zaken

Tijdens deze online voorlichtingsavond staan we stil bij de praktische zaken die (ook) horen bij het kiezen van een studie. Onderwerpen als toelatingseisen, inschrijfdeadlines, studiekeuzecheck en studiekosten komen onder meer aan bod.

Tijdens de voorlichtingsavonden wordt GEEN informatie gegeven over de opleidingen. Wilt u hier wel informatie over? Dan nodigen we u van harte uit om onze open dagen te bezoeken.

Aan de voorlichtingsavonden voor ouders en begeleiders zijn geen kosten verbonden.

De online voorlichtingsavonden vinden plaats op:

• Maandag 2 november 2020
  • Maandag 7 december 2020

Online sessies

Vanwege de maatregelen rond het coronavirus, kunnen we dit jaar de voorlichtingsavonden voor ouders en begeleiders alleen online aanbieden.

Na aanmelding via de link op deze pagina ontvangt u op vrijdag 30 oktober op het door u opgegeven e-mailadres een link naar de online sessie. Hier kunt u op maandag 2 november vanaf 19.15 uur inloggen. U komt dan in een digitale wachtruimte. De voorlichting begint om 19.30 uur en duurt tot 20.30 uur. Van 20.30 tot 21.00 uur is er ruimte om vragen te stellen aan de coaches/voorlichters.

Heeft u vragen over de voorlichtingsavond voor ouders? Neem dan contact op met Studievoorlichting.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 8 oktober 2020