Minoren

Kleur geven aan jouw studie? Jouw kennisgebied verbreden of iets heel anders leren? Kies uit het aanbod minoren.

Alle opleidingen binnen de Hogeschool van Amsterdam werken met de major-minorstructuur. Van de 240 studiepunten die je nodig hebt om af te studeren haal je er 210 met de major, het vaste programma van je opleiding. De minor van 30 studiepunten is het verplichte keuze onderdeel van je opleiding. De minorruimte kun je vullen met één of meerdere minoren of minormodules.

Je kunt een minor binnen of buiten je opleiding of faculteit kiezen. Wil je na het behalen van je hbo-bachelor een wo-masteropleiding volgen? Volg dan een doorstroomminor. Informeer naar de mogelijkheden bij je eigen opleiding.

HvA-studenten kunnen alle informatie over de minoren vinden op de etalagesite "Minoren " (alleen toegankelijk voor HvA-studenten).

Ben je student van een andere hbo-instelling of universiteit en wil je een minor aan de HvA volgen? Meld je dan aan voor een minor via de website Kies op Maat . Zie de lijst van deelnemende instellingen van Kies op Maat.

Wil je weten wanneer je je kunt aanmelden? Heb je vragen over de minor of de aanmeldprocedure? Kijk dan in de minorbeschrijving.

Algemene voorwaarden:

 • Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Plaatsing geschiedt op volgorde van binnenkomst ondertekende Kies op Maat-leerovereenkomst.
 • Ben je student van een instelling die aangesloten is bij Kies op Maat, dan gelden de regels en afspraken van Kies op Maat.
 • Ben je een student van een niet-particuliere instelling die niet bij Kies Op Maat is aangesloten? Dan gelden de volgende regels:
  1. Wil de onderwijsinstelling waar jij studeert de minor niet bekostigen? Dan kun je een minor volgen als cursist. De minor (30EC) kost € 4.366 in studiejaar 2022-2023. Dit bedrag moet voor aanvang van het onderwijs betaald worden.
  2. Aanmelding voor een minor door middel van een tweede inschrijving is op basis van de WHW artikel 7:48
  lid 1 en de uitwerking hiervan in de notitie Helderheid in de bekostiging van het hoger onderwijs* niet toegestaan.
  *Helderheid in de bekostiging van hoger onderwijs, Notitie van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen van 29 augustus 2003, gepubliceerd 9 januari 2004.
 • Ben je alumnus, een student van een niet-bekostigde opleiding (particuliere opleidingen, contractonderwijs) of een internationale student (geldt niet voor uitwisselingsstudenten, die op basis van een bilaterale overeenkomst naar de HvA komen), dan kun je geen gebruik maken van de Kies op Maat-procedures. Je kunt rechtstreeks contact opnemen met de HvA om de mogelijkheden te bespreken. Wanneer je wordt toegelaten tot een minor zal je zaken als financiële verrekening zelf moeten regelen. De kosten voor een minor van 30EC in studiejaar 2022-2023 bij de HvA bedragen € 4.366. Je ontvangt voor aanvang van de minor een factuur.

Gepubliceerd door  Studentenzaken 28 januari 2022