Leraar Mens en Technologie

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Mens en Technologie. Bachelor, deeltijd

Denk je dat je leerlingen in het beroepsonderwijs kunt enthousiasmeren en inspireren tot een keuze voor een loopbaan in een technisch beroep? Ben je nieuwsgierig, inventief, creatief en communicatief? Dan is de opleiding Leraar Mens en Technologie misschien iets voor jou.

Bachelor Leraar Mens en Technologie deeltijd

Wat houdt de opleiding in?

In de opleiding verdiep je je in de onderwijskunde van het beroepsonderwijs en het concept ‘technologische geletterdheid’. Afhankelijk van je vooropleiding kun je verschillende uitstroomrichtingen (bevoegdheid) halen. Neem contact op voor meer informatie.

Bekijk het studieprogramma van Leraar Mens en Technologie deeltijd

Wat zijn jouw carrièremogelijkheden na de opleiding?

Na je afstuderen wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag als leraar. Als tweedegraads leraar Mens en Technologie kun afhankelijk van je uitstroomrichting lesgeven in de technische beroepsgerichte vakken op het vmbo (zoals PIE, BWI, MVI), mbo en in de techniek in de onderbouw van havo/vwo (zoals Technologie en Toepassing).

Bekijk de beroepsmogelijkheden van Leraar Mens en Technologie deeltijd

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt toegelaten tot deze opleiding als je in het bezit bent van een diploma havo, vwo of mbo-4. Diploma mbo-4 in een technische of onderwijskundige richting. Houd er rekening mee dat het aangetoond hebben van een technisch mbo4 diploma in de richting waarin je wilt uitstromen voorwaardelijk is. Kijk voor de laatste informatie omtrent de toelatingseisen en de mogelijkheden als je niet aan de toelatingseisen voldoet op hva.nl/lrmt-dt.

Bekijk de toelatingsprocedure van Leraar Mens en Technologie deeltijd

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Wil je in september 2022 met je opleiding beginnen, schrijf je dan vanaf 1 oktober 2021 in aan de hand van het stappenplan. Doe je verzoek tot inschrijving uiterlijk op 31 augustus 2022. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck.

Bekijk de inschrijfprocedure van Leraar Mens en Technologie deeltijd
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding