Hogeschool van Amsterdam

Leraar Mens en Technologie

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Mens en Technologie. Bachelor, deeltijd

Denk je dat je leerlingen in het beroepsonderwijs kunt enthousiasmeren en inspireren tot een keuze voor een loopbaan in een technisch beroep? Ben je nieuwsgierig, inventief, creatief en communicatief? Dan is de opleiding Leraar Mens en Technologie misschien iets voor jou.

Deze opleiding heeft een flexibel studieprogramma. Ook heb je de mogelijkheid om de studie versneld te volgen, afhankelijk van eerder gevolgde opleidingen en je werkervaring. Tijdens de intake bekijk je samen met één van de opleiders hoe jouw studieprogramma eruit komt te zien. Samen stel je een studiecontract op, dat ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de examencommissie.

Lees meer

Je hebt 42 lesweken per jaar. De colleges zijn ingeroosterd op drie dagdelen. Voor jouw opleiding is dit op dinsdag, woensdag en donderdag. Let wel; dit betreft het studiejaar 2017 – 2018. Reken daarnaast op vijftig tot twintig uur zelfstudie per week, wanneer je het volledige studieprogramma volgt.

Lees meer

Na je afstuderen wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag als leraar. Als tweedegraads leraar Mens en Technologie kun je lesgeven op het vmbo, mbo en in de onderbouw van havo/vwo.

Lees meer

Diploma havo, vwo of mbo-4. Heb je een havo- of vwo-diploma met een C&M profiel, dan is WiA of WiB een vereiste. Diploma mbo-4 in een technische of onderwijskundige richting. Kijk voor de laatste informatie omtrent de toelatingseisen en de mogelijkheden als je niet aan de toelatingseisen voldoet op hva.nl/lrmt-dt.

Lees meer

Schrijf je bij voorkeur in voor 1 mei maar uiterlijk op 15 augustus via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding