Kenniscentrum Maatschappij en Recht

Financieel welzijn van HvA-studenten

Dit najaar onderzoekt de HvA het financiële welzijn van haar eigen studenten.

Net als veel andere Nederlanders merken ook studenten het effect van de inflatie op hun vaste lasten zoals huur en op hun boodschappen. Naast hun studie hebben zij echter niet onbeperkt de mogelijkheid om (extra) te werken. Daarnaast leven zij vaak met onzekerheid over hoe hoog hun studieschuld gaat zijn en hoe die hun financiële situatie in de toekomst zal beïnvloeden. Dat blijkt uit onder andere het Studentenwelzijnsonderzoek van de HvA en signalen die bij de studentendecanen binnenkomen.

Reden genoeg om een breder onderzoek op te zetten naar het financiële welzijn van HvA-studenten en de hulp die de HvA kan bieden in het geval van financiële zorgen of problemen. In het najaar van 2023 zetten we hier een enquête voor uit onder het HvA-studentenpanel. Aan het begin van het nieuwe jaar verwachten we de resultaten te kunnen presenteren.

Dit onderzoek is een samenwerking van Institutional Research, Studentenzaken en het Lectoraat Armoede Interventies.

Gepubliceerd door  Kenniscentrum Maatschappij en Recht 14 november 2023

Project Info