Hogeschool van Amsterdam

Nieuwe medewerkers bij Crossmedia

19 sep 2019 17:10 | Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie (CREATE-IT)

Marlies Dinjens en Monique starten duobaan als communicatiemedewerker bij Crossmedia

-Wie is Marlies Dinjens?

Ik werk sinds vier jaar met veel plezier op de HvA, als docent bij o.a. CMD, Sociaal Juridische Dienstverlening en HBO ICT. Naast mijn werk bij de HvA werk ik ook nog als freelance tekstschrijver en journalist.

Mijn loopbaan ben ik begonnen als journalist bij verschillende kranten, o.a. bij de Volkskrant en Metro en als redacteur bij BNR Nieuwsradio. Daarnaast schreef ik met Stan de Jong het non-fictieboek De vlucht van een paradijsvogel. Dit boek vertelt het verhaal van een vrouw die een vliegramp overleefde in Nederlands Nieuw-Guinea. Zij werd gered door Papoea’s uit de brandende zee.

-Wat wordt je functie bij het Lectoraat?

Als communicatiemedewerker zal ik werkzaam zijn bij verschillende projecten, waaronder het Fieldlab Sax, waarin onderzoek wordt gedaan naar de fan experience in de Amsterdam Arena. Ook maak ik bijvoorbeeld de nieuwsbrief en ben ik betrokken bij de website.

-Is er ook iets dat mensen niet zo snel achter je zouden zoeken?

Ik heb vorig jaar met mijn vriend het bedrijf Kwartetwinkel opgericht. Wij maken kwartetspellen in opdracht van een scholen, gemeenten en woningcorporaties. We hebben ook zelf een spel gemaakt over geschiedenis, het Tijdvakken Kwartetspel. We zijn allebei docent en historicus, en een beetje geschiedenisnerd, en daarom leek het ons erg leuk om een spel te maken dat geschiedenis aantrekkelijk maakt voor scholieren.

-Wie is Monique Hoogland?

Ik werk sinds vijf jaar met veel plezier op de HvA. Ik ben docent Professionele vaardigheden en stagebegeleider geweest binnen de Faculteit Business en Economie en afgelopen jaar was ik werkzaam bij het Onderwijsbureau CO-CB voor de examencommissie van Creative Business en Communicatie. Met deze ervaring bij het lectoraat erbij leer ik de organisatie dus van verschillende kanten kennen. Ik hoop daar mijn voordeel mee te kunnen doen in de toekomst als trainer, proces- of intervisiebegeleider.

-Wat wordt je functie bij het Lectoraat?

Ik verzorg de algemene en onderzoeksondersteuning voor het lectoraat Crossmedia. Concreet betekent dit het overzicht bewaken van wat er speelt bij het lectoraat, bijhouden en bijwerken van Pure, Trello en de website in Hippo. En het veldwerk van afgelopen jaren checken, digitaliseren en archiveren.

-Is er ook iets dat mensen niet zo snel achter je zouden zoeken?

Ik kom heel rustig en bescheiden over op mensen. Dat ik bloedfanatiek word bij voetbalwedstrijden van Ajax en het Nederlands elftal zou je niet snel verwachten; mijn gezin kijkt wedstrijden zelfs liever niet met mij erbij. En ik ga al jaren met plezier naar kickbokstraining.