Hogeschool van Amsterdam

Kenniscentrum Techniek

7 juli: Greening the Cloud Congres

2 jun 2016 15:22 | Faculteit Techniek

Hoeveel energie gebruiken Cloud omgevingen en cloudapplicaties? In hoeverre verschilt het energieverbruik van diverse encryptietechnieken? Hoeveel besparingen levert een zuinige applicatie op voor hosting providers? Dit zijn een aantal vragen die centraal staan bij het Greening the Cloud Congres op 7 juli a.s.

De ICT-sector gebruikt ongeveer 2% van de stroom in Nederland. Het energieverbruik is de afgelopen jaren stabiel gebleven, doordat de ICT-industrie flinke stappen heeft gemaakt met onder meer zuinige hardware en innovatieve koeling. Maar er liggen nieuwe kansen om aanvullende energiebesparing te realiseren met slimme en zuinige software.

In het project ‘Greening the Cloud’ hebben tien partijen de afgelopen twee jaar onderzoek gedaan naar hoe de Cloud zuiniger kan worden ontwikkeld. Er zijn tien experimenten uitgevoerd waarin de energieprestaties van onder andere hypervisors, encryptietechnologie, containers en website-platforms zijn onderzocht, met als doel praktische handvatten te ontwikkelen voor hosting providers en software ontwikkelaars om slimmere keuzes te kunnen maken. Op 7 juli worden resultaten van het onderzoek kort en krachtig gepresenteerd, met aandacht voor de experimenten, een GreenCloud model, een kostencalculator en fysieke meetfaciliteiten waar industrie en academici metingen kunnen doen aan software en Cloud.

We nodigen alle geïnteresseerden van harte uit er bij te zijn! Meld je aan via de Greening the Cloud website of op de Eventbrite event pagina.

Het Urban Technology onderzoeksprogramma van de Hogeschool van Amsterdam en de partners Nederland ICT, Green IT Region Amsterdam en ISP Connect nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn. Bedrijven en kennisinstellingen die hebben meegewerkt aan het onderzoek zijn: Software Improvement Group, Greenhost, REM Automatisering, VKA, Diesveld Query Technology, CloudProvider, SchubergPhilis, Transfer Solutions, Cobra Systems, Greeninvest, Vrije Universiteit Amsterdam en Universiteit van Amsterdam.

Details:

Datum / Tijd: 7 juli 2016, 12.30-18.00 uur

Locatie: Hogeschool van Amsterdam, FLOOR-zaal, Wibautstraat 3, Amsterdam

Contact: contact@greeningthecloud.nl