Hogeschool van Amsterdam

HvA betreurt bekladden afbeelding Anne Frank

26 aug 2018 15:15 | Afdeling Communicatie

In het weekend van 26 en 27 augustus is een afbeelding van Anne Frank op de Amstelcampus van de Hogeschool van Amsterdam beklad door onbekenden. Zij brachten graffiti aan op de afbeelding. De HvA betreurt dit zeer en heeft de politie geïnformeerd.

De schildering van Anne Frank is afgelopen week aangebracht door graffiticollectief Lackaffen op een oud, niet erg fraai gemaal dat tot het einde van het jaar staat op het terrein van de HvA op het Rhijnspoorplein. De hogeschool bouwt hier in de komende periode een nieuw gebouw en het gemaal zal daarom verdwijnen.

Het collectief Lackaffen heeft de HvA enige tijd geleden benaderd met het verzoek het gemaal te beschilderen. Dat heeft de HvA toegestaan.

Bestuursvoorzitter Huib de Jong van de HvA noemt het bekladden ‘te triest voor woorden.’ Hij vraagt zich af: ‘Welke graffiti-artiest bekladt het werk van een ander? En wie haalt het in z’n hoofd om een mooi portret van Anne Frank op ons terrein te verpesten? Ik vind dat treurig.’

Het graffiticollectief Lackaffen heeft de HvA toestemming gevraagd de afbeelding te herstellen. Die toestemming heeft de hogeschool gegeven.