Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

Lectoraat Community Care maakt reeks van zes VLOG's - VLOG nr. 6

De minor Community Care, docenten en studenten aan het woord

29 jan 2018 11:22 | AKMI

Het lectoraat Community Care houdt zich naast onderzoek natuurlijk ook bezig met onderwijs. Op de HvA wordt onze minor Community Care aangeboden. Via deze VLOG krijg je een inkijkje in de minor en kun je zien en horen hoe studenten het ervaren.

De minor kent drie hoofdcomponenten. In het ethisch theoretische deel leren studenten alles over begrippen als sociale inclusie, participatie, vermaatschappelijking, wetten als de WMO, en de ethische dilemma’s die zij tegenkomen in hun werk.

Daarnaast is er nog een praktijkgedeelte, daar leren studenten methoden aan om de Community Care methode toe te passen in de praktijk. Tot slot doen zij zelf ook onderzoek om te kijken hoe zij nu kunnen bijdragen aan de praktijk waarin zij werken.

Aan het einde van de minor organiseren we jaarlijks een symposium waar de studenten hun onderzoek presenteren