Innovatieve en duurzame snacks tijdens SMAAK 2019

Hoe SMAAKT het voedsel van de toekomst? Volgens de studenten Voeding en Diëtetiek ziet deze toekomst er fit en duurzaam uit, blijkt uit de vele eiwitrijke en veganistische snacks.

21 jun 2019 13:24 | FLOOR

Voeding en Diëtetiek organiseerde op 20 juni samen met FLOOR en WeMakeThe.City de Foodmarkt SMAAK waarin 46 groepen studenten innovatieve snacks presenteerden. Daarnaast viel er ook wat te winnen! Een professionele jury van o.a. Cormet, Albert Heijn en Unilever reikten de prijs uit voor de beste snackconcepten. Ook was er een publieksprijs. En vierdejaarsstudenten presenteerden hun afstudeerprojecten.

WINNAARS BESTE SNACKCONCEPT

Juryprijs:

1. Workout Wafel

De workout Wafel werd verkozen tot de meest duurzame en innovatieve snack van SMAAK 2019. Deze hartige en eiwitrijke wafel helpt je herstellen na een workout dankzij de toegevoegde vitamine b6 en magnesium en smaakt nog lekker ook!

1. Aquachips

Aquawat?! Aquafaba krijg je als je het kookvocht van kikkererwten opklopt. Het wordt vaak gebruikt als vegan vervanger van zuivel, maar deze studenten hebben er chips van gemaakt! Bijzonder (lekker)!

Publieksprijs:

1. Kreukelijs

Het publiek koos massaal voor de kreukelijsjes. Deze ijsjes, in de smaak Appel/Basilicum, vond het publiek fris en verfrissend. De ijsjes zijn gemaakt van “verkreukelde” stukken fruit die niet langer geschikt zijn voor de verkoop maar prima voor ijs, waardoor ze ook nog eens duurzaam zijn!