Beweegplein, buurtcampus en bewuste keuzes in Nieuw-West

8 jan 2020 13:24 | BOOT

Ieder semester gaan honderden studenten van de Hogeschool van Amsterdam de stad in om aan projecten te werken voor hun opleiding én voor de bewoners van de stad. In Nieuw-West gingen studenten onder meer aan de slag met gezondheid bij ouderen, veerkracht bij jongeren en financiële zelfredzaamheid bij ouders. Op 23 januari presenteert BOOT een showcase van alle projecten in Nieuw-West.

Beweegplein voor senioren in Geuzenveld-Slotermeer

Drie studenten afkomstig uit Nederland, Duitsland en Zwitserland van de minor Global Health voeren in opdracht van het gebiedsteam Geuzenveld-Slotermeer onderzoek uit naar de wensen en behoeften van senioren in de wijk voor een beweegplek in de openbare ruimte. Het is een verkennend onderzoek. In december hebben zij data verzameld via interviews met ouderen, in januari testen ze of ze de juiste conclusies hebben getrokken en op basis daarvan doen ze een voorstel aan het gebiedsteam. De studenten en hun opdrachtgever delen hun kennis en ervaring tijdens de Showcase BOOT Nieuw-West op 23 januari.

Buurtcampus Nieuw-West uitvalsbasis voor studenten Social Work

In het tweede semester gaan 700 studenten van de nieuwe opleiding Social Work van start met het programma Sociale Agenda. Eén van de vijf thema’s waar de studenten uit kunnen kiezen is Jeugd en Jongeren. Bij dit thema ligt de focus op internaliserende problemen: jongeren met psychische en sociale problemen. De studenten gaan onder meer onderzoek doen in de wijk Nieuw-West.

De Buurtcampus Nieuw-West, gevestigd in OBA Slotermeer, is gedurende het project de uitvalsbasis voor de studenten. Tijdens een slotbijeenkomst aan het eind van het semester geven de studenten een presentatie geven en worden er sprekers uit en over de buurt uitgenodigd. Ga jij ook met je studenten aan het werk en Nieuw-West en ben je benieuwd naar de faciliteiten van de buurtcampus? Neem dan contact op met Barbara Bijlstra, b.bijlstra@hva.nl.

Speeddate over de zorgverzekering bij BOOT Nieuw-West

Drie studenten van de minor Financieel Advies en Ondersteuning organiseerden eind december een evenement op het Pluspunt over de zorgverzekering. Ouders van kinderen die meededen aan De Bonusklas van BOOT, en andere buurtbewoners, kwamen langs voor een speeddate met de studenten. Tijdens de speeddate kregen de bewoners hulp bij het maken van een bewuste keuze om hun huidige zorgverzekering te behouden of om toch beter over te stappen. Voor ingewikkelde vragen organiseerden de studenten een nazorg-middag.

Uitdagingen BOOT Nieuw-West 2020

In 2020 gaat team BOOT Nieuw-West met de studenten van de HvA aan de slag met de volgende uitdagingen:

1. een perspectief op een (financieel) gezond leven voor iedereen
  2. verminderen van eenzaamheid in Nieuw-West
  3. gelijke kansen voor kinderen in Nieuw-West voor een succesvolle (school)loopbaan
  4. de toekomst van de Wildemanbuurt

Wil je hier meer over weten?

Neem contact met Barbara Bijlstra van BOOT Nieuw-West via boot.nieuwwest@hva.nl of kijk op www.hva.nl/boot.