Kenniscentrum Maatschappij en Recht

Meer jongeren @ease

Project

De mentale gezondheid van jongeren staat onder druk en de drempel om hulp te vragen is vaak hoog. Slechts weinig jeugdigen met mentale klachten krijgen tijdig de juiste hulp. @ease is een kansrijke interventie voor jongeren (12-25 jaar) met psychische vragen of problemen en biedt zeer laagdrempelig gratis ondersteuning aan, in de wijk en online, door getrainde jonge vrijwilligers.

De drie locaties in Amsterdam bereiken nog lang niet alle jongeren die hulp nodig hebben. Er ontbreekt kennis over strategieën voor (online en offline) bereik en inbedding. Het doel van dit project is onderbouwd het bereik vergroten, diverser maken en @ease in Amsterdam beter inbedden om meer (typen) jongeren effectief te ondersteunen bij mentale problemen.

Dit onderzoek zal gebruik maken van participatief actie- en implementatieonderzoek met @ease vrijwilligers en jongeren die @ease nog niet kennen als co-onderzoekers. Daarnaast zullen interviews gehouden worden met partners in Amsterdam om beter te begrijpen hoe de inbedding van @ease versterkt kan worden.

Dit onderzoek is een samenwerking met het Amsterdam UMC, het Verwey-Jonker Instituut, KeTJAA en @ease.

Gepubliceerd door  Kenniscentrum Maatschappij en Recht 16 april 2024

Project Info

Startdatum 01 sep 2024
Einddatum 01 mrt 2027