Kenniscentrum Maatschappij en Recht

KeTJA

Kenniswerkplaats Transformatie Jeugd Amsterdam

Project

De Kenniswerkplaats Transformatie Jeugd Amsterdam (KeTJA) is gebaseerd op samenwerking tussen Tienplus en Neja. KeTJA ondersteunt het werk van Ouder- en Kindteams (OKT’s) en andere professionals en vrijwilligers die opvoeders en kinderen helpen met opvoeden en opgroeien in Amsterdam. De activiteiten zijn gericht op co-productie van kennis en duurzame verankering in praktijk, beleid en beroepsopleidingen.

De werkplaats kent 3 deelprojecten:

  • Het oprichten van een portaal waar professionals, ouders/jeugdigen, vrijwilligers en beleid terecht kunnen met hun vragen gericht op verbeteren van de werking van het jeugdstelsel. Door het bundelen en toepasbaar maken van bestaande kennis en via praktijkonderzoek worden deze vragen beantwoord (trekker Verwey-Jonker instituut)
  • Ondersteuning van de OKT’s door beschrijving en onderbouwing van de werkwijze, resulterend in een ‘werkwijzer’ (trekker: Lectoraat Kwaliteit en Effectiviteit in de zorg voor jeugd, Hogeschool van Amsterdam)
  • Toetsing van en advisering over het lerend systeem rond de OKT’s: ‘hoe leren we?’ en vertaling van kennis naar onderwijs (trekker: lectoraat Leefwerelden van Jeugd, Hogeschool Inholland)

Filmpje project KeTJA

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

KeTJA is onderdeel van het programma van het Netwerk Effectief Jeugdstelsel Amsterdam (NEJA).

Gepubliceerd door  Kenniscentrum Maatschappij en Recht 10 januari 2023

Project Info

Startdatum 01 sep 2015

Contact

Claire Bernaards