Kenniscentrum Maatschappij en Recht

Afstudeerbegeleiding bij externe opdracht opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD)

Project

Verschillende onderzoekers van het lectoraat zijn actief als afstudeerdocent (en beoordelaar) voor vierdejaarsstudenten van de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD). De onderzoekers treden op als afstudeerbegeleider én opdrachtgever, wat betekent dat de studenten onderzoeksopdrachten binnen (of gerelateerd aan) bestaande opdrachten van het lectoraat Armoede Interventies uitvoeren.

Door een afstudeeropdracht bij het lectoraat uit te voeren kunnen studenten nader kennis maken met het doen van onderzoek en zich verdiepen in het thema armoede en/of schuldhulpverlening.
Tevens biedt dit het lectoraat de kans om studenten in te zetten bij de verzameling van onderzoeksdata, waardoor extra kennis kan worden vergaard. Op deze wijze wordt de relatie tussen onderwijs en onderzoek versterkt.

De thema’s waar studenten zich in 2019 (februari – september) op richten zijn:

  • Het verkennen van het ondersteuningsgebruik en -behoefte van jongeren met financiële problemen (Rosanna Schoorl)
  • Het onderzoeken van de signalering en begeleiding van cliënten met een licht verstandelijke beperking (LVB) bij bewindvoerderskantoren (Rosine van Dam)
  • Het onderzoeken van de ervaren ondersteuning en de meerwaarde van Stichting Leergeld bij de doelgroep (Lisette Desain)
  • Het onderzoeken van de oorzaken en consequenties van uitval van cliënten tijdens de stabilisatiefase van een schuldhulpverleningstraject (Nicole Cuijpers)

Gepubliceerd door  Kenniscentrum Maatschappij en Recht 10 januari 2023

Project Info

Startdatum 01 feb 2019
Einddatum 01 sep 2019