Kenniscentrum Techniek

Roadmap Logistiek Agri-food

Project

Food is een belangrijke sector voor de Metropoolregio Amsterdam. De MRA heeft grote productiegebieden van groente, fruit, aardappelen, melk en vlees in Noord-Holland en Flevoland. De Zaanstreek staat bekend om de vele voedselverwerkende bedrijven. De (binnen)stad van Amsterdam is een grote, geconcentreerde consumentenmarkt.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Zowel het bedrijfsleven als de overheid in de MRA zien uitdagingen die om gezamenlijke actie vragen om de foodsector ook in 2025 tot de wereldtop te laten behoren. In 2025 willen food-bedrijven in de MRA niet alleen:

  1. een ‘license to operate’ hebben: voldoen aan de dan gevraagde standaarden qua productionele bedrijfsvoering, logistiek en wet/ regelgeving (waaronder milieu-eisen);

Maar ook:

  1. Koploper zijn in innovatie door het betreden van nieuwe (niche-)markten met nieuwe business modellen voor hoogwaardige producten en hergebruik van voedsel (circulaire economie).

Dit project, uitgevoerd als project binnen het KennisDC Logistiek Amsterdam, heeft de logistieke uitdagingen voor de food sector op een rij gezet die betrokkennen in de MRA zien wanneer zij bovenstaande doelen willen bereiken.

KennisDC Logistiek Amsterdam

Amsterdam Economic Board – Topcluster Agri-Food

  1. Een roadmap logistiek voor de agri-food sector van de MRA
  2. Vervolgproject Evidence-based Food System Design

De roadmap is 1 februari 2017, tijdens het Food Innovatie Event – Logistiek van Gemeente Zaanstad aangeboden aan Dick Kuiper, voorzitter van het Topcluster Agri-Food van de Amsterdam Economic Board.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met projectleider Melika Levelt 06 2115 6213.

Gepubliceerd door  Urban Technology 27 oktober 2022

Project Info

Startdatum 01 jun 2015
Einddatum 01 feb 2017

Contact